<

Нововолинців вчили тонкощам писанкарства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:50 | 10.04.2017 / Таблоїд / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Писанка – один із найбільш відомих атрибутів українського Великодня. Творити пасхальне яйце повинна була уміти колись кожна справжня господиня. У суботу, 8-го квітня, у стінах МРЦ “Нові Крила” відбувся майстер-клас, де розповідали про тонкощі та таємниці цього мистецтва.

Такий захід у стінах закладу відбувається вже третій рік поспіль, де для усіх бажаючих нововолинців відкривається двері у дивний світ давньої традиції – творення писанки.

Із вступним словом до присутніх звернувся виконавчий директор Фонду Ігоря Гузя “Прибужжя” помічник-консультант народного депутата України Борис Карпус, котрий підкреслив важливість збереження традицій, які прийшли до нас із глибин віків, та надав слово для виступу Олександрі Струбицькій. Навчання розпочалось з екскурсу в історію та з легенд і переказів, котрі розкривають суть цього мистецтва.

“Є таке карпатське повір’я: під землею лежить прикутий змій, що уособлює усе темне, усю нечисть. Він захований за 12-ма брамами, але сил має лише на 11. Останню зможе розбити та вирватись на волю зможе лише тоді, коли люди забудуть про диво Воскресіння Христа і перестануть на знак цього творити писанки та крашанки, ” – розповідає Олександра. У передвеликодній час керівник Нововолинської громадської приймальні народного депутата України Ігоря Гузя за сприяння фонду “Прибужжя” провела цілий цикл майстер-класів, передаючи усім бажаючим свої знання про творення пасхального яйця.

Розповідала про символіку кольорів та значення символів, особливості роботи з писачком, а потім – допомогла усім бажаючим розмалювати та розфарбувати писанки. До створення святкового атрибуту долучився і Борис Карпус. Маленькі слухачі із задоволенням та захопленням вникали у секрети давніх знань. Багато хто зізнавався, що вже не вперше навчається писанкарству, але щоразу чує щось нове і цікаве.

Нагадуємо, що МРЦ “Нові Крила” завжди відкрите до співпраці, у його стінах періодично відбуваються цікаві заходи, майстер-класи, семінари, тренінги. Слідкуйте за нашими анонсами у соцмережах..




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *