<

Мешканці Прибужжя одягнули вишиванки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:18 | 21.05.2020 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ, Таблоїд / /
Перегляди
64
/ 1 коментар

21-го травня в Україні відзначають День вишиванки. Жителі Нововолинська, Володимира-Волинського та Іваничівського району одягнули національний одяг.

Цьогоріч цей день не такий святковий, адже триває карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу. Хтось пішов на роботу, одягнувши вишитий одяг, а хто залишився дома – долучився до онлайн-параду.

Світлини публікують у фейсбуці. Журналісти БУГу зібрали для вас невеличку підбірку фото від жителів Прибужжя.

Нововолинськ

Tetyana Pavlovska: “Так, приблизно 120 років тому цю вишиванку вишила моя Прабабця Антоха – село Верхнів Іваничівського району – це було *ще за Польщі*. Це була довга сорочка із конопляної тканини
із яскравою і дуже дрібненькою вишивкою. Сорочка *загубилась* на багато років. В середині 90-х ми перевезли нашу вже стареньку бабусю Ганну до Діхтева – до своєї Доньки , от тоді і знайшлась в старих скринях ця вишита Сорочка. Я її реставрувала – та зберегла повністю не тільки тканину і вишивку, а навіть всі маленькі гудзики, петельки, зроблені в ручну із яскравих ниток…

Майстриня, що займалась реставрацією – зламала не одну сучасну голку, проколюючи цю конопляну тканину… Я з радістю вдягаю цю вишиванку, кожного разу захоплююсь талантом і вмінням Майстрині: розглядаю ці малесенькі хрестики, милуюсь орнаментом, яскравими кольорами. І дякую своїй Прабабці за такий подарунок для нас. Я її ніколи не бачила, та я їй дуже вдячна за такий спадок , який вона зробила для нас – майбутніх поколінь…”

Валентин Бортнічук, керівник Нововолинського ЦФЗН «Спорт для всіх».

Надія Самох: “З Днем вишиванки! Сьогодні взяла участь у флешмобі “Забіг у ВИШИВАНЦІ! Ніби пробіжка як завжди, але все-таки якісь відчуття особливі… Невже це вишиванка так подіяла? Додала легкості в пробіжці”

Марія Олійчук, директор Нововолинського Палацу культури, керівник народного аматорського театру «Авантюра».

Ансамбль бандуристок Нововолинської школи мистецтв квінтет «Чарівниці».

Ігор Новосад: “Щастя добра і удачі, дорогі мої Українці!” 

Нововолинський міський відділ ДРАЦСу: “День Вишиванки завжди яскраве та життєрадісне свято! Зберігаємо красиву традицію в знак єдності та підтримки одне одного! День Вишиванки – це унікальний, потужний і колективний настрій Ми вважаємо, що в період карантину особливо потрібні позитивні емоції, натхнення і налаштування на добрі думки! Вітаємо всіх з Днем Вишиванки!”

Працівники міграційної служби, Нововолинський міський відділ

Світлини у вишиванках опублікували мешканці міста.

Олександр Топорівський, селищний голова Благодатного

Працівники Ощадбанку одягнули вишиванки.

Місто Володимир-Волинський та район

14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого: “У День вишиванки, в свято Роду, військовослужбовці нашої князівської бригади, Владислав і Ольга, рідні брат і сестра, поєднали, нехай ненадовго, військові однострої з вишитими сорочками: щоб оберігали, дарували щастя й добро, а головне, зберегли пам’ять роду, в якій – любов до України та відданість рідній землі!

Ольга і Владислав – офіцери в п’ятому поколінні: пішли слідами тата, який і сьогодні захищає Батьківщину зі зброєю в руках, обох дідів, прадіда та прапрадіда, кожен із яких зробив свій внесок у розбудову українського війська та української державності. Тепер настав час Влада й Олі – відстояти Україну і перемогти! І хоч хтозна, який шлях оберуть для себе їхні діти, віру в себе, у власні сили, цілеспрямованість і патріотизм батьки їм точно передадуть! Бо рід Владислава і Ольги, – одна з частин могутнього кореня, що з нього постає Україна!”

Дарія Поддубецька: “Обожнюю вишиванки! В День Вишиванки завжди одягаю сорочку, яку вишивала мама! Дякую за такий оберіг! Сорочка ніби і елемент одягу, і в той же час наш генетичний код! Нагадує нам, що ми одна нація і одна у нас країн. У таких ситуаціях, яка триває останні місяці в країні ми повинні бути єдині та берегти один одного! З Днем Вишиванки!”

Працівники апарату Володимир-Волинського міського суду Волинської області також долучились до святкування Дня вишиванки.

Саць Любов: “Зі святом! #онлайнувишиванці

Центр надання адміністративних послуг міста Володимира-Волинського: “День вишиванки – день родоводу! Зі святом, Україно!”

Похизувалась родиною у вишиванках і майстриня ручної вишивки з Володимира-Волинського.

Міграційна служба Володимир-Волинський відділ

Поліцейський офіцер громади у Волинській області: “У День вишиванки ми вкотре підтверджуємо – #моявишиванкамійгенетичнийкод

Іваничівський район

Поромівська ОТГ:

Іваничівське відділення поліції: “На один день звичний камуфляж поліцейські змінили на вишиті сукні і сорочки. В такий спосіб правоохоронці Іваничівського відділення поліції висловили єдність з громадянами по всій країні і показали шану і гордість за етнічні традиції українського народу”.

Фото на головній – Фотограф Оксана Спольська




один коментар
  1. Гарно. Протоколи за порушення карантину (відсутність масок) склали вже надіюсь?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер