<

Маша Дорощук. Гітаристка – про музику, місто та книги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:46 | 19.04.2015 / Таблоїд /
Перегляди
33
/ коментарі 2

Сьогодні для нашої рубрики ми поговорили із хорошою дівчиною та чудовим музикантом.

Тому знайомимося із Машею ближче.

– Привіт. Розкажи нам коротко про себе? Коли в перше узяла гітару та про першу заграну мелодію?

-Марія, 17 років.

Вперше у руки взяла інструмент ще коли була зовсім дитиною. У моєї сестри Саші була старенька гітара, з кілками, що майже неможливо було хоч трохи підкрутити. Тоді це мені здавалось просто цікаво – слухати, як грають інші, але я ніколи не могла подумати, що займатимусь цим сама.

І дійсно, моя любов до музики зародилась дуже дивним чином: я разом зі своїм татком сиділи вдома після мого дня народження і він різко запитав: «що б ти хотіла отримати у подарунок?». Я пам’ятаю, як зараз, що без роздумів відповіла «я хочу гітару». 22.06.2010 
Доволі часто думаю про те, чому саме це вирвалось у той момент з моїх вуст. Можливо, це доля?

А першої мелодії у мене не було. Був лише перший набір найпростіших акордів – Аm, Dm, Em.

Processed with VSCOcam with t1 preset

– Музика це важко? Навчитися може кожен? Чи потрібно все ж таки мати якісь природжені здібності? Можливо навчитися грати самому, наприклад через онлайн курси чи книги?

Музика – це класно. Я, все-таки, вважаю, що до цієї справи людина повинна мати хист. У мене є купа знайомих, які позакінчували музичні школи не так вже й давно, а зараз навіть найелементарнішого заграти не можуть. Значить, не їхнє.

Мені ж було надзвичайно цікаво і легко вчитись, хоч й все робила сама. Плювала на те, що боліли пальці і брала нові акорди, вчила наступні пісні зі списку «потрібно заграти». Мамине «молодець» було для мене найкращим стимулом йти далі і розвиватись в цьому напрямку. До слова – більша частина моїх друзів та знайомих, які теж грають, опанували гітару без допомоги вчителів та музичних шкіл. Тому хочу звернутись до осіб, які вагаються у тому чи варто спробувати – не бійтесь! Все у ваших руках.

7Xnoat0FkwY

– У Нововолинську є місце, яке тебе надихає?

Звісно, є таке місце. Там затишно й тихо. Я не лише граю, але читаю й пишу, перебуваючи там. Відповідно, саме у цьому місці проводжу значну частину вільного часу.

TEMMYIw4OEw

– Який твій улюблений автор і чи є книга, яку ти можеш перечитувати знову і знов? Також, яка книга краща – друкована чи електронна?

-Щодо улюбленого автора, то не зможу дати однозначної відповіді. Думаю, що не одна людина зрозуміє.

З останніх книг, прочитаних мною, найбільше вразив роман Стівена Кінга «Країна Розваг». Я не перечитую книги і не передивлююся фільми, але саме цю роботу Стівена з радістю б перечитала ще раз.

А ось щодо формату книги, то ,безперечно, надаю перевагу друкованому варіанту. Я обожнюю відчувати кожну сторінку, запах, текстуру книги. Єдине, що не ненавиджу – усвідомлювати, що прочитано вже більше, ніж лишилось.

WB6KKrv54iA

– Твої друзі допомагають у твоєму захоплені? Як ставляться до цього батьки?

-Гра на гітарі – це частина мене. Порізно просто-напросто не існуємо. Допомагати у музиці можу лише сама собі, бо я свій найбільший критик. Часом це мені допомагає, часом просто нестерпно від постійного незадоволення собою у музичному плані.

Те, що мені скажуть інші люди, навіть не зрівняється з критеріями оцінювання свого «я». Тому можете бути відверті і говорити особисто «Маш, ти не так…». Я ще й подякую .

uzDwDIT7kGA

З чого б ти почала змінювати наше місто і чому?

-Насамперед, мені хочеться, щоб було більше гуртків, закладів і так далі, де молодь могла б проводити вільний час з користю, всесторонньо розвиваючись, а не у дворах з алкоголем і тому подібне. Молоде покоління є рушійною силою нації та народу. Якщо діти проводитимуть вільний час саме так, як проводить більшість молоді, то мала ймовірність, що все змінюватиметься на краще у подальшому.

Будьте свідомими, думайте про майбутнє. Якщо не своє, то своїх нащадків.

_jbhLxICpdg

– Улюблений музикант, улюблена пісня? І чому саме вони? З ким би виступити дуетом? До якого гурту хотіла би приєднатися?

З улюбленими музикантами те ж саме, що й з улюбленими книгами – про таке не запитують. Визначитись тут я точно не зможу, бо є сотні виконавців, яких я обожнюю і мільйони пісень, які з першої ноти в’їдаються під шкіру. Назву тих, хто найчастіше звучить у моїх навушниках: Сергій Бабкін, James Arthur, Олексій Косов, Pianoбой.

Серед гуртів: Bring Me The Horizon, Young And Dramatic та Океан Ельзи.

plS-iSsOCw0

– Як тобі ідея з відкриттям молодіжного центру? Який захід запропонувала провести б?

-Повертаючись до 6-го питання, скажу, що ідея чудова. Запропонована мною (і не лише) подія відбуватиметься 1-го та 2-го травня :р

eNkFwvesqzg

– Ти готова когось навчати грі на гітарі? Співам? 

Я думаю, що вчитель з мене ніякий. По-перше, граю й співаю я не на тому рівні ще, щоб когось вчити. По-друге, у мене мало терпіння.

9SIwcNu0AjI

– Чого побажаєш читачам?

-Читачам бажаю знайти себе. Дякую за увагу.




коментарів: 2
  1. чудесна, талановита, вродлива дівчинка з гарною посмішкою і оливковими очима.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *