<
Сергій Радкевич

Звернувся до правоохоронців, щоб з’ясувати, чому вони перевіряють роботу підприємців Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:04 | 22.10.2020 / Погляд /
1
/ Коментарі відсутні

Коронавірус диктує свої умови. Україна і світ накриває хвилею, статистика невтішна. А ще вельми невтішна ситуація, з котрою зіткнулись ті, хто наповнює казну міст – платники податків, роботодавці, шпідприємці.

Сьогодні до мене, як до депутата Володимир-Волинської міської ради, звернулися підприємці міста з проханням пояснити, як їм здійснювати підприємницьку діяльність в місті в актуальних реаліях. Проблема виникла після ведення в місті ряду обмежень, які діють в “червоній” зоні.

19-го жовтня у міськраді відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На цій комісії для того, щоб підтримати бізнес, зберегти робочі місця працівників, було запропоновано дати можливість торговельним закладам і закладам громадського харчування продовжити діяльність, проте з певними умовами.

Але! Вже згодом цим же підприємцям правоохоронцями вручено попередження із вимогою працювати лише…дистанційно.

Обурені підприємці невідкладно створили ініціативну групу з метою захисту їхніх прав на здійснення підприємницької діяльності.

Колізія полягає в тому, що міська комісія ТЕБ і НС вирішила рекомендувати суб’єктам господарювання працювати з дотриманням санітарних норм та певних обмежень, а от правоохоронці посилалися на Постанову Кабміну.

До слова, сесія міської ради це питання не розглядала.

Мною було запропоновано з’ясувати обставини перевірок правоохоронців у керівника місцевої поліції та делегувати представників суб’єктів підприємницької діяльності, голову спілки підприємців міста. В свою чергу я, як депутат, очолив робочу групу. У нас пройшла конструктивна розмова з керівником поліції, який запевнив, що підприємців лише попереджали.

Якщо депутати міської ради підтримають протокол комісії ТЕБ і НС, то правоохоронці будуть мати рішення місцевої ради з цього питання.

Я в свою чергу повідомив, що є чинне рішення міської ради, яким депутати делегували повноваження міському голові приймати розпорядження у міжсесійний період, які затверджуються на черговій сесії міської ради.

Після чого було доручено голові підприємців Наталі Любімцевій підготувати відповідне звернення до міського голови. Запропонував підприємцям повернутися на робочі місця, попередити своїх працівників щодо дотримання жорстких карантинних та протиепідемічних вимог.

На сьогодні рішення про те, посилити чи лишити на тому ж рівні обмеження “червоної зони”, залежатиме від рівня відповідальності підприємців міста.

Фото на головній ілюстративне

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...