<
Марина Єлева

Зустрічі в дворах – ефективний інструмент діалогу влади та громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:05 | 4.10.2020 / Погляд /
6
/ Коментарі відсутні

Побувавши на кількох зустрічах в дворах Благодатного та сіл, що вливаються в Нововолинську ОТГ, зрозуміла, що це потрібний і ефективний метод визначити проблематику, поспілкуватись з людьми про їх потреби та бажання та змінити систему, що існує не тільки в нашому місті, а й в країні.

Люди охоче говорять про свої потреби і добре, коли представники громади, яких вони вибрали та які мають можливості реалізації та важелі впливу на всі структури в місті, слухають їх та можуть допомогти.

І нічого в цих потребах надзвичайного нема – якісне медичне обслуговування, можливість дихати чистим повітрям, наявність освітньої інфраструктури поблизу, безпечні та освітлені вулиці, комфортне транспортне сполучення та гарне дорожнє покриття, наявність цікавих місць для дозвілля дітей та молоді, рекреаційних зон і т.д.

До прикладу, в Благодатному є приміщення колишньої школи, яке може бути використане на хоспіс, як колись планувалось або як житло для малозабезпечених.

Є там і стадіон, який поріс берізками, а колись селище мало чудову футбольну команду, яка вигравала чемпіонати району.

Баня, яку викупили та нічого путнього там не зробили для людей.

І ще багато об’єктів та місць, які могли б бути використані для створення більш комфортного життя в селищі з гарною назвою – Благодатне.

У селах Грядівської сільської ради – недобудована багато років школа, відсутність лікаря, ставки, на яких не можуть відпочивати мешканці, водогін через кладовище та багато інших проблем, які можна було б вже давно вирішити, якби керманичі міста та сіл ними цікавились та хотіли допомогти.

Невідомо чому діюча влада не використовувала такий дієвий інструмент визначення проблематики досі. А ті проблеми та потреби, котрими все таки хотіли поділитись та вирішити, проходячи повз черги кабінетів та бюрократичних процедур, трохи видозмінювалися та і часом взагалі зникали по дорозі. Можливо, це зручно для когось, але водночас це спотворює картину життя людей в місті.

Влада не повинна ховатись за кодовими замками від тих, хто її вибирав.

Прозорість, чесність, інноваційність – ось необхідні девізи для управлінців міста нового формату.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...