<
Роман Подоляк

Якою повинна бути ТОПова школа Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:17 | 8.09.2021 / Погляд / /
2020
/ коментарів 5

Впродовж декількох років цей заклад посідає призові сходинки у рейтингах шкіл Волині та Всеукраїнських олімпіадах.

Знайомтеся – гімназія імені Олександра Цинкаловського, яку очолює директор Олександр Романюк.

Сучасна школа – це складний живий організм. Учень заходить до класу і не замислюється, скільки людей працюють для нього. Щодня творчі, фізичні та духовні енергії багатьох працівників об’єднуються для того, щоб дитині в школі було комфортно. І це все відбувається під керівництвом мудрого керівника.

Керівник навчального закладу повинен володіти навичками адміністратора, економіста, юриста, маркетолога, менеджера, фахівця з кадрів, психолога, соціолога і педагога. І саме від директора залежить продуктивна праця колективу та успіхи школи.

Наша школа увійшла в ТОП-200 шкіл України, зайнявши 133-тє місце та 2-ге місце у Волинській області серед 7-ми закладів.

Це завдяки злагодженій праці вчителів гімназії, працівників та керівника. Заклад пишається кожним вчителем, який вкладає іскорки знань в учнів.

Вато відмітити заслуженого вчителя України – Козік Наталію, лауреатів премії Гошовського Степанченко Маю та Данилюк Володимира. Улюблених вчителів дітей Абросімову Тетяну, Брукалюк Тетяну, Головач Олену, Платаш Анжеліку, Кашубського Віталія, Процюк Олену, Вавдіюк Наталію, Рарату Тетяну, Безсмертну Наталію, Щурук Вікторію, Корольчук Оксану, Глущик Світлану, Голячук Наталію, Бакун Людмилу, Андрєєву Олену, Стольницьку Мирославу, Глущик Світлану, Зай Тетяну, Корнесюк Оксану, Назарук Лідію, Ничипор Світлану та всіх інших.

Шкільне життя рухається по одному і тому ж колу, але в цьому є свій сенс. Робота сучасного директора – знаходити спільну мову з усіма – з учителями, з дітьми, з батьками, з владою, з інспекціями.

Велика кількість батьків громади прагнуть, аби їх діти навчалися у гімназії. Директор школи визначає вищу мету, до якої заклад прагне з року в рік. Планують збудувати перехід між корпусом, де навчаються найменші гімназисти, та корпусом, де розташований спортзал.

Зробити освітній простір сучасним, збудувати спортивний майданчик, актову та танцювальну зали, забезпечити стовідсотковий вступ до вузів – дати дітям найкраще.

Щодо креативних проєктів, лише за цей рік взяли участь у всеукраїнському «Відкривай Україну», при ООН та підтримці Великобританії. «Черв’ячок» та «Інфомедіаграмотність», при підтримці МОН України, РЕКС та ради Великобританії, проєкт при підтримці Норвегії «Демократична школа».

Вчителі та директори, які прагнуть розвиватися та розвивати школу, перебувають у безперервному процесі впровадження змін, які можуть перевести школу на якісно інший рівень розвитку.

З великою гордістю можна сказати, що наше місто має чудову гімназію на чолі з мудрим та сучасним керівником. Ми віримо, що цей заклад досягне своєї мети та ввійде в сотню а потім і в 10-ку ТОП шкіл України.

А за гімназією підтягнуться й інші місцеві освітні заклади, адже багато з них теж сильні та амбітні.

Автори для статті: Роман Подоляк, Тетяна Боренко, Наталія Митошоп, Надія Скок, Ірина Мохончук, Наталія Наумова

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 5
  1. Гімназія і успіхи її учнів – перш за все заслуга вчителів. Варто приділити їм більше уваги, адже саме вони навчать наших дітей, а всі лаври дістаються керівництву, яке за рахунок заслуг вчителів отримує премії, підвищення і звання “сучасних” керівників

    • Читайте уважно текст, Олено!!!! “Сучасна школа – це складний живий організм. Учень заходить до класу і не замислюється, скільки людей працюють для нього. Щодня творчі, фізичні та духовні енергії багатьох працівників об’єднуються для того, щоб дитині в школі було комфортно…..

    • Та що Ви!!!!?? Невже???
      Вчителі є хороші у всіх школах. І, повірте, є навіть кращі ніж в гімназії!
      Це як в оркестрі – все залежить від диригента. Зберіть найталановитіших музикантів та з усього світу в оркестр…..і успіху не буде, та й грати кожен буде в іншу сторону. Їм потрібен керівник-диригент!!!!
      А успіхи дітей залежать від дітей, батьків та вчителів на чолі з директором!!!! І Романюк О. С дійсно хороший та успішний директор!
      P.S Хороших директорів мають всі школи Володимирщини.

  2. Ніхто не суперечить , що це заслуга вчителів , читайте уважно статтю .
    До чого тут премії , цитую Вас :”за рахунок заслуг вчителів отримує премії, підвищення і звання “сучасних” керівників” , таке враження ,що у Вас особиста образа на керівника .
    Це стаття подяка , для вчителів на чолі з мудрим керівником .

  3. Та що Ви!!!!?? Невже???
    Вчителі є хороші у всіх школах. І, повірте, є навіть кращі ніж в гімназії!
    Це як в оркестрі – все залежить від диригента. Зберіть найталановитіших музикантів та з усього світу в оркестр…..і успіху не буде, та й грати кожен буде в іншу сторону. Їм потрібен керівник-диригент!!!!
    А успіхи дітей залежать від дітей, батьків та вчителів на чолі з директором!!!! І Романюк О. С дійсно хороший та успішний директор!
    P.S Хороших директорів мають всі школи Володимирщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...