<
Олег Попков

Як не помилитись, обираючи депутата?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:39 | 21.10.2020 / Погляд /
2
/ Коментарі відсутні

В цьому засиллі агітації, яка заповнила під’їзди, поштові скриньки, соцмережі, вулиці, ЗМІ і соцмережі, дуже легко загубитись. Всі такі хороші, всі так гарно все обіцяють, такі неймовірні золоті гори, що є великий ризик наступити на якісь нехороші граблі, котрі потім 5 років битимуть по голові звичайного громадянина.

Перш за все, варто усвідомити, що кожен голос має значення. І кожен голос – рівноцінний. Не є важливим, чий він – пенсіонерки, лікаря, голови ОСББ, вчителя-методиста чи директора успішного підприємства. Кабінка для волевиявлення приймає всіх однаково. Що ручка “Паркер”, що звичайна з кіоску – ставить ідентичні за вартістю позначки в бюлетенях.

Нововолинськ – місто невеличке, тут всі всіх знають. Відповідно не проблема зробити невелике резюме для кожного місцевого кандидата. Кілька дзвінків – і вже знаєш, хто і який, від кого балотувався раніше, чим займався, як відгукуються сусіди.

Висновки зробити неважко.

На що необхідно звертати увагу?

Багато хто скептично налаштований на пенсіонерів. Вони бувають різними. Активність можна зберегти і в 60+, як і ясність думки. Важливо – незалежність.

Особи, що тимчасово не працюють, можуть мати інші ресурси та резерви. В бюлетені не зазначається, яку громадську організацію представляє особа, а це може бути і голова ОСББ, і лідер спільноти, що має дуже відповідальну місію. Наприклад, лобіювання інтересів осіб з особливими потребами.

Окрема сфера – працівники бюджетних установ. Як вважаєте, чи буде їх волевиявлення справді їхнім у повному сенсі цього слова? Задумайтесь, чи наважиться хто вкусити руку, яка дає на прожиття. Якщо спроби кусання були – тоді вагання даремні. В іншім випадку особа може голосувати так, як буде велено.

Важливо і розібратись, як працював у кандидат в депутати, що вже мав, або і має мандат.

Якось можна дослідити активність, питання, що піднімав. Тут ризик нарватись на статиста, що лише піднімає руку по велінню і вказівці. У самого за спиною дві каденції. Знаю таких діячів, що за скликання не задали жодного питання, не подали жодного звернення. Дійсно, місія таких осіб – справно голосувати.

Що робити, коли друг балотується? Отут важко. Тут треба дивитись на моральну сторону питання і зрозуміти, що ж важливіше…

Разом з тим, потрібно вивчити і мотивацію кандидата! Адже бувають і такі, що потрапили у список “за компанію” чи через норми закону.

Так чи інакше, доцільно розпитати претендента на мандат його програму. Якщо говорить чітко, зрозуміло, аргументовано, то є сенс взяти до уваги.

Що робити, коли є сумніви, коли не хочеться когось образити, коли так і не визначився, за кого? Адже і Максим хороший, і Галина прекрасна, а Івана взагалі знаєш все життя! Дивитись через призму міста. Перш за все – міста. Тоді точно не помилитесь!

Бажаю кожному здолати страх перед епідемією, побороти свою невпевненість і зробити свій особистий внесок у історію.

Вірю в те, що оновлена громада буде сильною і успішною, але це – у ВАШИХ руках.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...