<
Катерина Бакіко

Як безпечно використовувати речі із секонд-хенду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:19 | 11.10.2021 / Погляд / /
11485
/ коментарі 3

Чи ви користуєтесь секонд-хендом? Я – так, можна сказати з дитинства, бо мала старшого брата, і одяг/іграшки по спадковості переходили до мене. Зараз я намагаюсь берегти природу, тому стараюсь сортувати сміття, деколи купую секонд-хенд техніку/книги/одяг. Тож хочу порадити, як правильно обирати та оброблювати вживані речі.

Отже, поради щодо безпечного його використання.

1. Завжди мийте/очищайте/періть секонд-хенд речі, які ви щойно купили чи отримали. Періть під температурою вище 60 градусів, та не менше 30 хв, можете додатково пропрасувати. Продезінфікуйте взуття, капелюхи тощо. Робіть це навіть, якщо речі вам дали близькі родичі чи друзі. Також дезінфікуючі розчини, якими обробляють партії секонд-хенд одягу, які прямують в Україну, можуть подразнювати шкіру, тому теж варто очищати одяг перед застосуванням.

2. Будьте обережні з дитячими іграшками, огляньте їх чи немає тріщин, обломків, неприкріплених деталей об які можна поранитись або відчепити і проковтнути.

3. Не купуйте вживані автокрісла та шоломи для дітей. Ви можете не знати історії цього предмету, умов зберігання (мороз, удари), через це воно може бути пошкоджене.

4. Не купуйте дитячі ліжечка секонд-хенд. Адже стандарти виготовлення змінились у 2011 році, які врахували попередні недоліки у безпеці, і були вдосконалені (до прикладу, висота бортиків тощо).

5. Завжди перевіряйте високі годувальні крісла, візочки, чи вони цілісні та стабільні. Зайдіть на сайт виробника та перевірте чи ця партія не бракована та відкликана.

6. Не купуйте косметику, кисті для макіяжу секонд-хенд. Вони можуть містити часточки крові, мікроорганізми попереднього власника. Могли бути відкриті довгий період, неправильно зберігатись (у спеці до прикладу). У магазині теж не тестуйте косметику спільною кистю.

7. Не купуйте вживані білизну та купальники, багаторазові підгузники та прокладки, адже вони можуть містити часточки калу, мікроорганізми від інших людей.

8. Огляньте щілини з приводу клопів у фурнітурі, наприклад матраців, зверніть увагу на чорні дрібні часточки – це можуть бути їхні екскременти.

9. Не найкраща ідея купувати ліки у інших людей, через ризик неправильного зберігання.

При правильному використанні, очищені вживані речі можуть прослужити і вам дуже довго. Разом, ми допоможемо берегти планету.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 3
  1. Та нашим модніцам пофігу що на трусах можуть бути шматочки калу від попередньої власниці, головне ж хвайно та дешево!:)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...