<
Володимир Шаповал

Вирішіть те, що я не зробив – ви і так то зробите неправильно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:25 | 28.11.2021 / Погляд /
561
/ коментарі 3

Як ж добре бути опозицією! Ти не несеш жодної відповідальності ні перед ким, адже ти її не маєш. Ти маєш повну свободу самовираження і керуєшся винятково своїми “хочу”, не зважаючи на численні “треба”, та не забуваючи про чинне законодавство, до речі.

Скільки всього було у минулому, про стільки можна було би згадати, але це копирсання нічого вже не змінить.

Взяв м’яч – грай. Не маєш – здобувай. Але вже як здобув – то будь добрий, покажи, на що здатен. Проте, чимало діячів набагато комфортніше почувають себе в іпостасі “граючого тренера”, до того ж не дуже здалого – підкрикуючи не туди, збиваючи з думки, не даючи належно діяти.

Надцять літ певні особи мали у своїх руках чимало всього – ресурси, владу, вплив, проте чомусь були щедрими не на дії, а все більше на слова. В приорітеті було втішання власного его та ігри на грані фолу без страху, що щось піде не так. А як може піти не так, коли все залагодять, коли є на кого покластись?

Район? І що? Там є проблеми? Ну, так проблеми є скрізь, зате гляньте, як я гарно вмію розповідати, що у вас проблеми, що все погано, що нічого не можемо зробити. Зарплата справно капала, премії радували, наявність на робочому місці була явищем таким собі – міг бути, міг не бути. І не так важливо, що робилось у селах, а тим паче – на фронтах неоголошеної війни.

А далі життя закрутило взагалі цікаво – робота цікавила все менше, проблеми людей тим більше не хвилювали.

Тим часом руйнувались дороги, занепадали будівлі, понижувались ступені в школах, а окремі і закривались, адже демографія не тішила. Для відводу очей – яка копійка кудись там капала, але не більше.

Потім чомусь взагалі… забулось про зарплату працівникам освіти – і так справляться. Коштів не вистачало? Та ні, на преміювання та оплату праці голови району все було. Окремі села таки справились – знайшли ресурси, наприклад, Грибовиця, було з чого. А от Гряди та Низкиничі йшли до цього довше. Куди дивився директор ( він же й депутат Іваничівської районної ради)? Явно не туди. Про що думав? Явно не про підлеглих.

Чим займався? Хтозна. Школа і досі недобудована, проектно-кошторисна документація застаріла, однак як же добре перекладати на когось відповідальність! А було б будівництво, ним же треба було би займатись, контролювати. Кому то треба? Ліпше ждати, коли трапиться якесь диво і тоді би, як співає легендарний Віктор Павлік,все сталося само собою. Не сталося.

Сьогодні – вже не будучи при владі, втративши можливості впливу та контролю, можна ходити з гордо піднятою головою та …посипати її ж попелом, споглядаючи на руїни району.

Тепер нова влада – керівництво Нововолинської територіальної громади – залагоджує проблеми – кошти освітянам будуть виплачені. Так, через суд. Проте – по процедурі.

Тепер нова влада за кошти державної субвенції ремонтує адмінприміщення, які в плачевному стані. Мені от цікаво, як голова Грядівської сільської ради, що мав непогані взаємини і з головами РДА, і з головами районної ради, не міг знайти можливості забезпечити собі нормальні умови праці? Йому було добре працювати при старому вікні, з якого сифонить, у будівлі дахом, що тече? Чи не соромно колишньому голові РДА і райради за садибу сільського голови Грибовиці, де все ще нема каналізації ( скоро буде)? Так, на подвір’ї є туалет вуличний, навіть два. Коли бачив їх – мимоволі згадувались часи середньовіччя…

Тепер нова влада – і громада, і новостворений район, і область, і парламентар – шукає ресурси на дороги, які можна було би зробити давно! Але простіше тицяти пальцем у парламентаря, звинувачуючи його в усіх смертних гріхах.

Тепер нова влада думає, що робити з ФАПами, які більше нагадують дачні будинки і де запах – дачного будинку. Будинку закинутого, щоправда. Там давно ніхто нікого не лікує… Як же добре бути опозицією, коли прийшов хтось і вирішує твої проблеми… Не всім так щастить, між іншим. Ми діяли інакше. Ми працювали – і працюємо! – для людей.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 3
  1. Валодя, не забирай хліб у Віталіка Кличко.
    Говорити нісенітниці – то його фішка. Хоча тобі теж так нічого получається…

  2. Знову винувата та клята опозиція. А ви, наша “дорога” владо – такі хороші? Громадські гроші ідуть на зарплати вам, на ваше утримання десятками мільйонів(можливо, вже і сотнями мільйонів). Для містян – знову дуля у вигляді неприбраного міста, бездоріжжя, відсутності громадського транспорту, відсутності роботи. Комфортніше від ставка, стоянки за форестом, щорічними ремонтами цнапів, нам не стане. Безробіття, правда, стало менше на 10 людей, завдяки вашій “муніципальній варті”. Але за гроші на “варту”, а це мільйони гривень, громада не отримала техніку на прибирання вулиць. Попереду зима, “вартові” із зарплатою в десятки тисяч, приберуть дороги і тротуари від снігу? До влади знову прийшли хапуги і винуваті в цьому ми всі, а не опозиція. Не вірте більше брехунам та їх обіцянкам. Вірити можна тільки реальним справам.

  3. Андрій молодець, все зробив правильно, особливо гарно получав зарплату і гужбанив з дівками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...