<
Дарія Поддубецька

Володимир-Волинська автостанція- це перевірка на психічне здоров’я, витримку і терпіння

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:52 | 12.03.2019 / Погляд /
71
/ коментарів 20

Володимир-Волинську автостанцію то називають “квест-кімнатою на виживання”, то критикують за хамство працівників, то “засвітиться” вона у скандалах з інтернет-квитками. Чи справді все так погано? Особисто від мене – просто жахливо, і скоріше за все це перевірка на психологічне здоров’я та витримку нервів.

Чому так? Певно поясню все з початку. Хочу тут поставити смайлик надії, але її немає… Субота, 9 березня, багато людей їдуть додому, або ж в гості. Напрямок на Шацьк є одним із найпопулярніших, але не поспішайте. Тому, що автобуси їздять туди лише з червня по вересень, а далі як вийде. Це моє спостереження. І якщо вам не пощастило, так як мені, тоді кілька годин проведете “милуючися” видами автостанції…

Отож, прийшовши на автостанцію о 10 годині, повідомили, що автобус буде аж о 12:15. Це перший шок, адже на офіційному сайті зазначено, що перший мав бути о 10:15, а наступний о 10:40. Це що на офіційному сайті завелися привиди чи фейки? Якщо автобуси не курсують, тоді не вводьте в оману людей!

За дві години познайомилася з усіма, хто чекав на цей довгоочікуваний рейс.

Одна жіночка з двома дітками з 9:30 очікує. В приміщення автостанції не може зайти, адже всі лавочки зайняті іншими людьми. Так з пів десятої з двома дітками чекає.

Ще одна жіночка їде в гості і робила пересадку на потрібний напрямок у Володимирі. Приїхавши у місто о 10 годині встигла прогулятися містом, площею, ринком, випити кави. Все ж краще чим на місці стояти і чекати автобус.

Щодо себе, пройшлася по автостанції… Оцінила відсутність санітарних умов… В залі очікування панує запах вчорашнього алкоголю… Більшість лавок під контролем ромів і їх сумок… Умови просто “шикарні”. Без ризику для свого здоров’я краще побути на вулиці.

Ой все, відходжу я від цього сарказму і переходжу до триллеру.

Купуючи квиточок на автобус касири мають говорити на якій платформі очікувати автобус. Іноді говорять, а іноді і ні. Враховуючи, що частенько їзджу в напрямку Шацька, не звернула уваги, що касир не повідомила платформу. Я ж знаю, де вони зупиняються і пішла чекати. А це заледве не стало моєю фатальною помилкою.

Після того як півтори години гуляла автостанцією, приїздить автобус з необхідною табличкою, але чомусь їде на зовсім іншу платформу. Хтось гукнув, що це він на Шацьк… І дякуючи цій людині, я не пропустила автобус. Звідки ж мені знати, що автобуси в напрямку Шацька стають на Львівську платформу… Тьху я блондинка…. Не здогадалася, що автобус не поміститься на призначене йому місце, а тому переїхав на іншу платформу.

Це ще не все) Не витримую, вже ставлю смайлик. Водій виходить і поважно оголошує, що всі хто хоче їхати ще повинні 30 хвилин чекати відправки і лише тоді зайдуть в транспорт ( головне фото). Тоді пасажири почали просити щоб впустив жіночку з двома дітками, яка з 9:30 мерзла на вулиці.

Можна сказати, що я придираюся? Можливо. Однак попри численні скарги на роботу автостанції, невідповідність графіків і розкладів, хамське відношення до пасажирів… Ніяких змін.

Що ж місцева влада? Обіцяють провести роботу з директором автостанції і в той же час розводять руками, адже земля здана в оренду. Піднімають питання перенести автостанцію із історичної частини міста, і далі залишається цей бардак в самому серці Княжого міста.

Область? А в області все скидають на тендери, кажуть написати звернення, зібрати підписи…. Хто на себе візьме відповідальність? Та певно ніхто, а люди ви терпіть. Потрібно десь їхати – тоді і терпіть, бо ж це ви приходите на поклон до пана водія і проситись щоб вас підвезли.

Я свій тест на терпіння провалила… Писати чергову скаргу на автостанції? Та ні! Може ось так, через “БУГ” почують звичайних людей, які готові користуватися якісними послугами, які очікують рейсових автобусів, які планують поїздки опираючись на розклад на сайті.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 20
  1. А у нововолинську те саме посадочні просто ходять і при них сідають без білетів не повага до пасажирів касири по хамськи ведуть себе поміняйте їх прошу

  2. Це не автостанції вина, це Волинська ОДА воюючи з перевізниками які не носять їм хабарі довела до такого стану перевезення в області.

    • То ще ранвше птсали, як вприприжку вскакує поважного віку дама в авт на Нововолинськ. Хапає у водія гроші,що лежать зверху і пхає в кишеню. Собак бродячих табкн рлзлігся,не бачать. До автобуса не підійти
      Сморід, бруд, хамство знести б це все і зробити дитячо- ігрову чи туристично- відпочинкову зонуіз невеличким паркінгом.

  3. І за квитки хто скільки хоче стільки бере.Завжди в касі дорожче а ось шофер напрямок Локачи Нововолинськ бере ще біл ь.І навіть квитка не дає.І хоче щось довести ,тобто в касі невірна ціна.Коли їдеш то тільки настрій можеш зіпсувати.

    • Немає тут чому дивуватись сам дивуюсь так і є, з вами повністю згідний!
      Раніше курсував інший автобус на цей маршут їздили нормальні хлопці на маршуті робили скідкі на квитки якщо у них брали
      Але у них наша Ода забрала цей маршут і продала іншому перевізникові
      БАНДА!!!

  4. А зауважте як посадочні дами елегантно збирають мзду з кожного рейсу, не ховаючись навіть)))

  5. Я так само їхала 8 березня, тільки водій автобуса (що їде в 12.15) не захотів нас брати, я була не одна було ще декілька людей та маленькі діти. Запитавши контролера, що нам робити? Відповідь дуже проста чекайте наступного, пічалька. Дочекавшись рейсу 13.10 людей зібралось немало, і всі хочуть їхати так як чекають довго, замість еталону приїхала маленька червона маршрутка, куди люди напхались як тюлька, їхати було просто неможливо(((

  6. ТАК ТАК.ЦЕ ВСЕ ВІРНО.А ще хочу сказати ,їхала я автобусом Локачи Нововолинськ взяла квиток в касі,була одна ціна .а в шофера на 4 грн більше і навіть квитка не дає і по хамськи доказує що в касі не вірно.Шофера це ті ще хабарники.Як можна їхати коли настрій зіпсують.

    • Перевізник цього маршуту ПРОЦИК О.Є він забрав цей маршут у іншого перевізника а ще точніше купив цей маршут у нашої ОДА! у Остапкович Н.В яка продалась і відібрала маршут в іншого перевізника і віддала вище сказаному
      Тому що хочять те і роблять
      Поки не буде скарг на них
      водії просто цього маршуту будуть робити що хочуть!

    • Все що пишуть правда.Сама нещодавно їхала в автобусі.Білет брала в касі без місця.Пустили таку маршрутку,що стоячи не можна було голову підняти і тісно, а людей стільки,що давили всю дорогу один одного.

  7. У Володимирі – це точно хаос. Особливо касирши, які продають білети, це взагалі окрема історія. Хто таких людей тримає? І коли нарешті займуться циганами, які днюють і ночують на тій автостанції?

  8. Я теж була в такій ситуації що працівники автостанції з людми які хочуть кудись поїхати поводяться дуже по хамськи якбутьто вони все ати ніхто))їхала я одного дня на луцьк і дуже поспішала на поїзд який відправлявся з луцька прибігла на автос. і бачу на луцьк відправляється з платформи автобус я туди забігла спитала у шофера чи візме він погодився, але тут з’являється кондуктор і починає мене тупо витягувати з автобуса мовляв іди по білет я їй пояснює що поспішаю і в мене поїзд і поки я піду по білет то цей вже поїде автобус а наступний буде через 30 хв вона сказала що це мої проблеми і почала витягувати мої речі викидати мене з автобуса порвала мені сумку я сказала що їй так це не мине і с фоткала її але нажаль вже стерла фото, бо в вол-волонському немає до того нікому діла а десь жалітись далі не було часу)) але тобі шофер за мене заступився посварився із цією жінкою правда вона йому погрожувала як що він мене не висадить то працювати більш не буде, але я їхала в сумську обл. тож доля водія мені не відома, а ці звірі які там працюють з ними треба щось робити)) і ще питання до нашої влади що ж буде далі якщо вже працівники автостанція беруть на себе таке право викидати людей з автобуса і рвати їхні речі (і воюють з своїми людьми))) до речі я військова

  9. Були сумніви ну щоб на стільки даже і не думав і був в мене такий випадок вирішив запитати коли прибуде автобус Володимир Волинськ Луцьк чи не дочула чи не хотіла чути все-таки сказала вирішив ждати і вже підходить час а автобуса і не видно але були такі люди які возять невеликі групи людей і я погодився і не пригадав і прибув завчасно в паро хвилин а якби ждав автобус хто його знає коли бувби там

  10. Раніше з дружиною часто їздили Львів-Володимир. Сказати, що некомфортно, то нічого не сказати.
    Засилля циган, запах, відношення працівників – це просто жах.
    Автобуси некомфортні, на сайті одні марки, а по-факту приїжджає бидловоз.
    Корінь всієї проблеми це виграш тендерів на перевезення неякісних перевізників. Йти треба до керівництва транспорту області, це вони приймають рішення, щодо маршрутів і перевізників на міжміських напрямках.

  11. Як це знайомо. Потрапляла в ситуацію коли на київський автобус були продані квитки і з Володимира і Нововолинська.Коли проводили знайомого в тому ж напрямку контролер не приймав квиток з босфора. Ще потрібно було купити квиток на Львів 3 січня, з 25 грудня до 2 січня вони незнали які рейси будуть ходити, прийшлося 3-го навмання їхати і чекати що буде.
    І це тільки найбільш емоційні історії…
    А тебепер представте моє приємне здивування коли (не в Україні)проводячи подругу на автобус (я була з каляскою) після зупинки відкриваються двері і водій зустрічає нас і хоче допомогти поставити каляску, причому мені і самій це було б не важко зробити, автобуси зручні.

  12. Хабарниця остапкович бере гроші за маршрут і надає право на перевезення тому, хто більше дав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...