<
Руслан Бормовий

Вільний доступ до зброї – 11%? Точно 11%?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 19.06.2018 / Погляд /
6
/ коментарі 4

Згідно соціологічних опитувань, дані про які на прес конференції надав Президент України П.О. Порошенко, зазначається, що лише 11% населення «За вільне володіння зброєю», 82% – проти «вільного володіння зброєю» і 7% – не визначились. Це «офіційна статистика».

А тепер давайте розберемось, що означає вислів «Вільне володіння зброєю». При правильному поставленому питанні, вільний обіг – означає – контрольований вільний обіг зброї, для осіб які отримали на це дозвіл. На практиці це б мало виглядати так – прийшов у поліцію – написав заяву про бажання купити зброю– тебе перевірили по базах даних («сидів»\облік у психдиспансері\інші дані) – дали дозвіл – пішов у магазин надав дозвіл – купив зброю – магазин заніс покупця в реєстр, доступ до якого має поліція. Ну або якийсь інший механізм – думаю в Західних країнах механізм відлагоджений дуже чітко – можуть поділитись досвідом.

Зараз можна сказати, що за дебільна схема? Це любий наркоман чи прихований злочинець може так купити. Так може! Але є різні методи зменшити відсоток помилок, не забрати зовсім – а зменшити. Але я не про це.

Я особисто за вільне, контрольоване, володіння зброєю. Чому? Тому, що згідно досліджень  Small Arms Survey, в Україні налічується близько 6 мільйонів нелегальної зброї! Яка знаходиться на руках населення, бандитів, злочинців, крадіїв, неадекватів і т.д. 6 млн.(!!!) це приблизно на 100 українців є 15-17 нелегальних стволів (гвинтівок, автоматів, рушниць, пістолетів). За цю зброю ніхто не відповідає вона безконтрольна. Вона може бути використана будь-де, і будь-ким, і в будь-якій ситуації.

А тепер давайте глянемо, на нашого добропорядного громадянина. Він проти зброї! Чудово! Він проти того, щоб його діти вчились володіти зброєю! Чудово! Він проти війни! Ще раз чудово!

А тепер звичайна ситуація (перша), за яку більшість думають, що з ким-ким а з ним «з ним це точно не станеться» – до будинку де він спить із сім‘ю намагаються проникнути злодії. Він це чує, швиденько телефонує в поліцію, там вже говорять, що їдуть (ну або телефон не поповнений, чи батарея сіла – ну одним словом «Закон Мерфі» (по народному – «закон підлянки»)) – що робити? З ножем проти гвинтівки чи пістолета? Натомість – постріл через вікно в сторону злочинців які ламають двері вже у відкриту – 90% з них, після пострілу в їх сторону, тікало б куди бачило!

Ситуація друга. Він іде із жінкою по темній вулиці вертаючись із ресторану, де був на дні народженні. Чудовий вечір, тепло, все чудово! Раптом не ясно звідки вилазять якісь парубки в туфлях і  спортивних штанах (такі собі «гопотунчики»). Що йому робити? Так він може знає якийсь прийом із карате чи ушу! Але проти ножа – навіть я б не особливо ризикнув рипнутись, бо це тільки у фільмах все красиво виходить перехопити ножичка… Але якби у нього був пістолет – один його б вигляд у руці повернув все на круги своя – продовжену приємну прогулянку і «гопоту» яка б пішла шукати пригод далі.

Так може це все банально, але! Запам‘ятайте! Злочинці вже озброєні – ножами, кастетами, «травматами», пістолетами, «обрізами», автоматами. І вони готові їх використовувати проти беззбройних! Але коли вони бачать, що можуть отримати відсіч – вони добре над цим подумають – варто чи ні?

Чи варто лізти в цю хату? Може хазяїн має зброю? Або – може не підходити до цього «фраєра» – раптом у нього пістолет? Або на автобусній зупинці в темну пору – ну його на фіг – раптом цей теж озброєний. Ну і т.д. Тобто злочинцям стає важче, обирати будь-яку беззахисну жертву!

Так можна поговорити, а як же ті розстріли у школах в США? Це проблема, але вільне володіння зброєю – це не її основа! Це вже інше! Ніхто із нас не можу бути гарантовано в безпеці, навіть із зброєю. Але її наявність дозволяє бути впевненішим у протидії злочинцям, які можуть забрати твоє майно, твоє здоров‘я, твоє життя або твоїх близьких… Хоч тут ще закон про самозахист треба поміняти, ну це вже я в «дєбрі» заліз!

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 4
  1. Я вас підтримую!!! Все правильно сказано, але це для думаючих людей ви написали, решта сіра тупа масса, яке гівно з тв потікло так і має бути. а опитування, це маніпуляція, якщо й питалися, то бабок біля підїзду.

  2. а при клятих совєтах і вільного володіння не було, і злочинність була маленька… от шо тоталітарний рижим робив… слава Богу, це в минулому…

  3. Статья для лоббирования интересов торгашей( а б заробити на страх)як шо страна розвинута то бандитов не ма .и не носите пургу,дебилам ще оружие не хватало,(вроде и отбор полиции был и шо- половина дебилов ,то само и дозвил на зброю- вроде человек нормальный а як насре то хуже чем в америке

  4. Ваня-Ви як насрете пургою то лоббірувати вже нехочеться а тільки пристрелити,ось для чого нам і потрібна зброя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...
Тарас Завгородній
28.02.2024
В інформпросторі час від часу зустрічаю обговорення теми проведення/непроведення виборів президента цієї весни. І ...
Віктор Вілентко
21.02.2024
Про Совість, Гідність та Порядність! Шановна громадо! Напевно такої ганьби та зневаги до пам’яті Героїв Небесної ...