<
Алла Литвинюк

Таки згадала мерія Нововолинська за працівників ЕМД… Але, то був піар за рахунок благодійників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:24 | 5.04.2020 / Погляд / /
3
/ коментарів 11

Таки згадала наша мерія за працівників екстренної медичної допомоги – передали “засоби протиепідемічного захисту”. Про що було інформовано на сайті міськради, додано багато фото, як доказів, відеорепортаж ...

Можна було б зрозуміти, що таким чином перед жителями міста хочуть відзвітувати, як мерія витрачає кошти виділенні на боротьбу з COVIT 19. Але, то був піар нашої влади за рахунок благодійників.

“На прохання міського голови Віктора Сапожнікова 50 гідрокостюмів багаторазового використання чеського виробництва та понад 3300 одноразових масок придбали Нововолинський м’ясокомбінат та ТзОВ «Птахокомплекс «Губин».

Передача допомоги фіксувалася трьома фотографами з різних ракурсів. Як в поліції на слідчому експерименті. Хочеться тепер конкретніше описати цю допомогу.

Нам передали 10 костюмів і 500 масок.. Можливо, потрібно було б просто подякувати чи взагалі нічого не писати, я би так зробила, якби то просто підприємці передали цю допомогу, ( не чиновники з медичною освітою), не знаючи які вимоги щодо захисту від COVID 19.

Але це передала міська влада. Принаймі, Андрій Миронович, як лікар має знати, які вимоги щодо засобів індивідуального захисту. Що медики отримали – прорезинені з обох строрін костюми багаторазового використання. Хотілося б його побачити в палаті інтенсивної терапії з пацієнтами в такому одязі.

Це на теплу пору року. Як у них працювати? Ми захищаємося від вірусу, а не від води. Я в попередніх постах наголошувала, що захист має бути одноразового!!!!! використання, бо ми обслуговуємо різні виклики, а не лише пацієнтів з коронавірусом і на одязі багаторазового використання ( як і на нашій медичній формі ) будемо розносити віруси по викликах.

Як знезаражувати ці костюми , якби їх можна було одягнути? Хоча в цій резині просто НЕ МОЖЛИВО ПРАЦЮВАТИ не у відділеннях, не на викликах, не в автомобілі ЕМД. Але навіть, якби одягнути то скажіть, де знезаражувати?! Пральні не лише не має у відділенні ЕМД, але й у лікарні (лікарняну пральню закрито багато років тому).

Як тим костюмам бути багаторазового використання? Ви запропонуєте брати прати додому, як ми це всі робимо з робочими медичними костюмами?

Цей вірус дуже контагіозний та небезпечний, тому й захист має бути належний. Дихаючи щільні!!!!!! комбінезони, щільно прилягаючі окуляри та респіратори типу ffp3 , маски медичні типу N 95 чи хоча б сертифіковані маски медичні, а не маски для декору “Handmade” – це не забавки, то дорога ціна- людське життя.

Якщо ми хочемо не допустити поширення вірусу серед медиків, як це на жаль, відбувається серед наших колег в інших медичних установах України і не тільки, то ми маємо мати належні засоби індивідуального протиепідемічного захисту.

Вони повинні бути одноразові та щоб можна було в них працювати, а не почуватися як в сауні. Розумію, наша влада у даній ситуації ніби старалася зробити як найкраще, а вийшло , як завжди – гарна картинка. Мені це нагадує допомогу дощовим плащем роздягненій людині у сильний мороз.

Невже так складно придбати міській владі дійсно необхідні ЗІЗ. Нехай їх буде кілька комбінезонів чи масок, але таких як належить , а не для гарної картинки. Додам відео, як убезпечують себе медики Китаю.

Гол. лікар В. В. Мороз, так гаряче дякував за цю допомогу…. А він поцікавився, чи можливо у таких костюмах працювати, чи вони з такою ” щільністю” убезпечать від потрапляння вірусу на шкіру. Думаю, що не цікавився. Якби той захист від мерії був такий хороший, то лікарі реанімаційного відділення не зверталися б до людей за допомогою і не шукали самі для себе ЗІЗ .

“Коли я побачив усе, що передав міський голова для нашої лікарні, – у мене значно підвищився настрій. Такої якості костюмів наш медзаклад ще не мав. Сьогодні навіть за наявності коштів закупити якісні засоби індивідуального захисту дуже важко, бо їх практично в Україні немає. Відтепер частина нашого персоналу, яка контактуватиме з хворими, уже захищена”, – наголосив директор міської лікарні Віктор Мороз.

У нашому місці є швейна фабрика, яка шиє на експорт хорошої якості робочу форму, комбінезони. НЕВЖЕ НАША МІСЬКА ВЛАДА, ДЕПУТАТИ НЕ МОГЛИ ПРИЙНЯТИ ДЛЯ НИХ РЕВОЛЮЦІЙНЕ РІШЕННЯ- не відправляти працівників фабрики на карантин, а дати можливість їм шити для потреб медичних установ міста засоби індивідуального захисту.

У них є для цього всі можливості і потужності. Для ЗІЗ використовують дешевий спанбонд 60г/кв.м з водовідштовхуючим верхнім шаром. І проблема у комбінезонах була би вирішена, думаю, підприємці теж би підтримали і владу, і медиків.
Але у нас, як завжди….

Чекають повторення подій у Монастирівській та Почаєвській лікарнях. У нас граблі мають бути свої.

Хочу ще все таки дуже і щиро подякувати від себе та й усіх працівників ЕМД підприємствам які відгукнулися на наше звернення, прохання про допомогу та придбали дійсно необхідні нам на перший час одноразові засоби протиепідкмічного захисту без піару, без фотокореспондентів ТОВ “ХАН – ЕЛЕКТРОБАУ УКРАЇНА”; ТЗОВ “БРВ-УКРАЇНА” ТОВ “КРОНОСПАН УА”; Віктору Марчаку; Любові Вавдічик.

Алла Литвинюк – медик “швидкої” нововолинської бригади

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 11
  1. Це капець, Сапог і Сторонський розгружають машину з засобами, куплених за чужі гроші, гіршого піару я ще не бачив. На виборах їм капець з такими приколами.

  2. Правильно, треба щоб були нормально захищені медики! Що то вони за резіняк жовтих накупляли?!

  3. Респект пані Аллі за те, що ділиться з нами інформацією з передової боротьби проти Коронавірусу!
    Нам усім потрібно брати з неї приклад і виводити на чисту воду нашу показушну місцеву владу.
    Потрібно ще додати, що пан Сторонський за кілька днів до введення Карантину робив офіційну заяву про те, що наші заклади охорони здоров’я забезпечені усім необхідним. І це “забезпечення” ми усі тепер в змозі побачити.
    Залишайтеся вдома, частіше мийте руки, не відпускайте дітей гуляти на вулицю – допоможіть подолати хворобу!

  4. Вдягнути мороза і сапожнікова в ці костюми і щоб не знімали,якраз ваш розмір придивляється!!!

  5. Так, піаряться за рахунок благодійників, а чому не говорять про кошти,які виділили з бюджету міста 10 мільйонів, де вони ? Вже роздеребанили… нехай краще тести закуплять, набридли з своєю брехнею … дбають про людей… злодії при владі!!!

  6. Костюми більше схожі на гумові “роби” в яких курей/свиней вбивають.
    Не здивуюсь якщо виявиться, що ці костюми впарили медикам прямо з одного зі складів курчака.

  7. Браво!!!Я дуже-дуже Тобою пишаюся. Тримаємо кулаки за Вас. За усіх медиків і за Тебе! Ти-моя ГЕРОЇНЯ,МАМУСЮ!!!!

  8. Не здивуюсь, якшо наші придypки з мерії пригонять пoжаpну машину до нeвiдклaдки, шоб ті водою під великим тиском “дeзiнфектyвали” ці жовті паркі резинові костюми, ставивши лікаря до стінки після повернення з кожного виклику.

    Ладно caпог і мopoз – ті вже безнадійні, а стopoнський чого?
    Ужaс!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...
Тарас Завгородній
28.02.2024
В інформпросторі час від часу зустрічаю обговорення теми проведення/непроведення виборів президента цієї весни. І ...
Віктор Вілентко
21.02.2024
Про Совість, Гідність та Порядність! Шановна громадо! Напевно такої ганьби та зневаги до пам’яті Героїв Небесної ...