<
Руслан Влодарчик

Справа Циплакова – то виклик для нас усіх. І ми, свідомі українці, повинні не допустити, аби справедливість було настільки викривлено

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:03 | 7.12.2022 / Погляд / , /
687
/ коментарів 6

Для багатьох із вас Віктор Циплаков, колись патрульний, а сьогодні – поліцейський офіцер громади, що затримав нетверезого прокурора Миколу Троцюка, став відомий після отого випадку у 2020 році. Я ж знаю його вже давно.

В часи Революції Гідності у Нововолинську не стало…міліції. Правоохоронці майже всі кудись зникли. Лишилось зовсім пару функціонерів, що наводили лад – працювали з порушниками, патрулювали на авто вулиці, взаємодіяли із громадськими активістами. У ті часи і створилась із небайдужих містян ГО «Самооборона Нововолинська», котру очолив мій друг Володимир Шаповал. Стали на допомогу міліціонерам.

Сьогодні можна сказати вже, що у той неспокійний час Євромайдану окремі захисники правопорядку вирішили переждати невизначений час – хто на лікарняному, хто ще де. Але не Віктор Циплаков… Він працював. А з ним ще було зовсім не багато його колег. Наприклад, Славко Мартинюк, ми ще всі підтримували його, коли той не пройшов переатестацію… Циплаков тоді був у ГШР – разом наїздили добру сотню кілометрів вулицями Нововолинська. Ми були в одному екіпажі.

Яким запам’ятався? Відповідальний, принциповий, вимогливий до себе. Не особливо було кому підмінити, а все ж працював, хоч і, здавалось, ледь не падає з ніг. Можна було б розповісти про різні ситуації, але не про все з організації спецоперацій ще тоді міліції можна розповісти… І сьогодні, дивлячись на весь цей судовий балаган, коли юридичну колізію перетворили на відвертий фарс та театр абсурду, виникає думка – так може краще нічого не робити?

Виходить, що безпечніше бути бездіяльним? Перевищення службових повноважень, проникнення на приватну територію… Так може і працівникам комунгоспу варто боятись виконувати свої обов’язки? А як бути з військовими? Зокрема із тими, що працюють на зачистках, в сірій зоні? Не кажучи про голів ОСББ, котрим треба то зібрати підписи, то оглянути вентиляцію – чи не припишуть перевищення обов’язків. Зайде газовик чи електрик, щось не те скаже власникам квартири про ізоляцію чи ще щось, чи що вони світло якось скручують. Теж можна ж зробити перевищення, бо кращий захист таки напад. І Троцюк то показав.

Якщо дивитись отак по-людськи, то сумнозвісний прокурор мав би ще тоді покаятись і спокійно піти з посади. Тоді він міг би ще перелаштуватися на якогось адвоката… А тепер от не знаю, невже користуватиметься попитом серед споживачів адвокат Троцюк після цих всіх перипетій?

Справа Циплакова – то виклик для нас усіх. І ми, свідомі українці, повинні не допустити, аби справедливість було настільки викривлено у люстерку реальності.

Тому коли буде розгляд апеляції, я знайду час, аби поїхати на засідання. Мені – не байдуже! А тобі?

Депутат Нововолинської міської ради Руслан Влодарчик

Джерело: фейсбук сторінка депутата

Читайте також:

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 6
  1. Руслан, багато чого передьоргуєш у своїй писанині. Надіюсь, ти розумієш кардинальну різницю між поглядом і фактом, коли мова ведеться у юридичній площині?
    Так от, твоя писанина – це твої погляди, а Закон працює з ФАКТАМИ!

  2. Правильно. Повністю підтримую! Шкода, що Р.Владарчик не написав про продажних суддів та прокурорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...
Тарас Завгородній
28.02.2024
В інформпросторі час від часу зустрічаю обговорення теми проведення/непроведення виборів президента цієї весни. І ...
Віктор Вілентко
21.02.2024
Про Совість, Гідність та Порядність! Шановна громадо! Напевно такої ганьби та зневаги до пам’яті Героїв Небесної ...
Жанна Білоцька
6.02.2024
Коротко про зміст статті своїми словами, через що мешканці вулиці Соломії Крушельницької у Володимирі лишилися без ...