<
Руслан Бормовий

Спортивні діти – це обов’язок батьків!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 22.05.2018 / Погляд /
3
/ 1 коментар

Отже візьмемо за приклад дітей, оскільки вони майбутні дорослі і їх сформовані світогляди в дитинстві та юності будуть відображати їх стиль життя та поведінки і у дорослому житті. Я особисто, наголошу – все викладене тут це чисто моя думка!

Я не вважаю правильним юним хлопцям забороняти йти на різні секції чи гуртки, мотивуючи це: «на бокс??? (або інші єдиноборства) – ні там в голову дадуть дурний будеш», «на боротьбу?? – ти що поламають руки ще і вуха!», «легка атлетика??? – нащо воно тобі треба!» і т.д. в такому ж руслі!

В першу чергу таким чином руйнують світогляд майбутнього чоловіка, адже він відповідно – має посередні (якщо не низькі) фізичні показники, по-друге в ситуації, де треба захисти себе або когось із близьких – він цього зробити не зможе! Адже в нього не має ні сил ні навиків! Хлопець банально не готовий психологічно до проблем чи стресу який виникає під час – незвичної – для нього ситуації чи події (дискотека, проблеми із старшокласниками, вечірня прогулянка із дівчиною, конфлікт на автобусній зупинці і т.д.). Усі ці ситуації виникають в Україні не те, щоб щоденно…а що годину і по кілька випадків.

Як правило, батьки вважають – «з нашим малим такого не станеться!(с) – так і хочеться запити – звідки така впевненість? Батьки не знають, що з ними станеться якась ситуація у цей день! Я сам не знаю, яка стресова ситуація буде зі мною за 2-3 чи одну годину!

Майбутній чоловік повинен із малку привчати себе бути «воїном» – це все у сенсі – готовності постояти за себе, за менших, за близьких, за друзів! Адже це є ознакою справжнього майбутнього чоловіка!

Не потрібно із дитини робити «пацифіста» – що все довкола буде добре, і бійки трапляються десь там далеко – але нашого сина це не торкнеться! Ви обманюєте самі себе і свого сина! Це, не знаю чому, але це якийсь привитий менталітет!?

Багато із батьків каже – його не змусиш, йому не цікаво! Брехня!!! Його і не потрібно змушувати! Завжди можна зацікавити своїм прикладом! Особистим – для майбутнього хлопця приклад батька – найбільший стимул! Разом подивитись футбол, сходити у вихідний на турніки чи бруси, разом у кімнаті просто поборотись на килимі (головне скло не розвалити у трюмо), сходити разом на якісь змагання, турніри, побувати разом на якихось спортивних заходах і т.д. Здавалось би банальщина?! Так – банальщина… Але цю «банальщину» 9 із 10 батьків попросту не робить!!!

Так є діти які тягнуться до спорту або різних фізично розвиваючих дисциплін самі, і це дуже добре, але половина із них згодом починають кидати наприклад футбол, якому було віддано 2 роки життя і куплено кілька форм, бутсів і 4 дорогих м‘ячі.

Так не потрібно «пресувати» своїх дітей за зміну їхнього хобі. Вони ростуть і вони міняють свій світогляд! Можливо він зрозумів що футбол – це не його. Він хоче піти на баскетбол! А ще через пів-року на плавання або бейсбол. Хай ходить – розвиток ваших дітей – це їхнє майбутнє! Вони не тільки розширюють коло знайомих, але і покращують свою фізичну форму.

Спорт це – здоров‘я! І древні греки ще говорили – «жодні медичні порошки – не замінять вам фізичних вправ! Але фізичні вправи – замінять вам дуже багато медичних порошків»(с) – нажаль не пам‘ятаю чия цитата.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
один коментар
  1. Це дуже мудро. Такі ініціативи повинна підтримувати держава. Добре що хоч хтось це рощуміє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...