<
Павло Медина

Розповім трохи про навчальну поїздку в Естонію та публікацію в “Освіті України”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:23 | 18.04.2018 / Погляд /
2
/ Коментарі відсутні

Повернувся з навчальної поїздки до Естонії.

Разом з колегами-переможцями конкурсу “Кращі молодіжні практики України 2017” переймали колосальний досвід наших балтійських колег.

В Таллінні дізналися про сторічну історію формування молодіжної роботи в Естонії, підтримку молодіжної політики на законодавчому рівні (закон про молодіжну роботу, програма розвитку молодіжної сфери 2014-2022), участь центральних органів влади.

Провели зустрічі з представниками центральних органів виконавчої влади Естонської Республіки, відповідальними за формування та реалізацію молодіжної політики, а також центрів молодіжної роботи та молодіжних організацій Естонії, з молоддю української громади в Таллінні.

Молодіжний працівник в Естонії має 6 рівнів своїх навичок, кожні пів року може здавати тести для отримання вищого рівня кваліфікації.

Розповідав про роботу команди Молодіжний центр “Нові крила”, обмінювалися контактами для нових спільних проектів між Нововолинськом там молодіжними центрами Естонії. Привіз літературу про досвід Естонії в роботі з молоддю, їх проекти міжнародні можливості для молоді у 2018-19 роках.

Побував у двох неймовірних молодіжних центрах в місті Тарту – (екс -будівля будинку піонерів).
Своя кухня з посудомиййкою, електро плитою, холодильником та духовкою. Кухняє є на кожному поверсі. Є ванні кімнати з душовими кабінами.

На першому поверсі своя танцювальна та театральна студія, яка розділена пересувною стіною, та окермий кабінет для майстер класів та воркшопів.

Та в місті Пилтсамма – Є своя кухння, окремі кабінети, дитяча кімната, тенісний та більярдний стіл, бібліотека та власна баня.

На другому поверсі окрема міні квартира, яка може прийняти 6 людей/волонтерів, які можуть жити та працювати тут..
(Детальніше написав у Молодіжний центр “Нові крила”)

Перше враження коли прогулявся вуличками Таллінна “Ніби не виїжджав з Нововолинська” 😁 (жарт про автомобілі на естонських/польських/литовських “бляхах”)

Про діяльність команди Молодіжний центр “Нові крила” написали на сторінках головного вісника освітян України Освіта.ua.

Розповідається про наше місто, про створення та роботу команди Молодіжний центр “Нові крила”, наші досягнення та проекти, які реалізовуємо. Обов’язково почитайте

За одно почитаєте про роботу всіх переможців конкурсу “Кращих молодіжних практик – 2017”.

Правда там є помилка, що у нас 4 працівника на заробітній платі від відділу Освіти, науки та молоді від Волинської ОДА, але це не відповідає дійсності, всі наші члени працюють на волонтерських засадах. Напевно сплутали з Молодіжний центр Волині Хоча можливо це новина з майбутнього?))

Але в цілому пишаюся роботою нашої команди на такому високому рівні. Новина стала гарним мотиватором перд поїздкою для участі у двох заходах в Херсоні Школа менеджера від ГО “Громадський центр “Нова генерація” та Молодіжний Weekend громадської активності 20–21 квітня 2018 року

«Освіта України» — щотижнева газета, єдине офіційне друковане видання Міністерства освіти і науки України. Заснована у 1996 році.

 

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...