<
Сергій Притула

Різниця між 8 та 9 травня дуже проста. Принаймні, якщо порівнювати нас і «іхтамнєтов»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:18 | 9.05.2020 / Погляд /
2
/ коментарів 28

8 травня люди кажуть війні “ніколи знову”. 9 травня знаходяться люди які кажуть війні “можем павтаріть”. І це фундаментальна різниця у світосприйнятті. Бо війна – це страшно, це жорстоко, це боляче. Ми побачили це у 2014 і бачимо досі.

Коли в дитинстві я вітав дідуся-ветерана з 9 травня, я і уявити не міг, що в Україні з’являться ветерани війни, які будуть моїми ровесниками, а то й хлопці-дівчата, вдвічі молодші за мене. Ніхто не думав, що і нас торкнеться війна.

Але торкнулась. Завдяки людям, які все ніяк не можуть заспокоїти свої імперські амбіції, які спраглі до крові тих, хто не хоче сидіти з ними в багні і робити вигляд, що їм це подобається.

І вони принесли війну на нашу землю, і зараз на нашій землі гинуть наші солдати – українці. Як і 75 років тому.

Українці воювали проти нацизму у всіх арміях. Ми були у лавах Червоної Армії, та в лавах УПА, ми були американськими піхотинцями та канадськими пілотами, ми воювали у Войску Польському та у Британській Армії, ми були у Французькому русі опору та серед югославських партизан.

І у нас до сих пір немає пам’ятника всім українським солдатам, що боролися з коричневою чумою на різних фронтах!!!!

Кожен сам може обирати, що і коли святкувати. Але рано чи пізно треба дати собі відповідь на просте запитання: ми з ким?
Або бути частинкою сусідського побєдобєсія, де немає місця для українських борців проти нацизму, а тільки рускій чи совєцкий воїн. Або бути частинкою світової спільноти і підкреслювати наш особистий вклад у спільній перемозі антигітлерівської коаліції.

Принаймні, останнє дозволить перестати окремим політикам маніпулювати світлою пам’яттю мільйонів загиблих на догоду кремля!

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 28
  1. Де була б та ” світова спільнота”, якби не Радянська Армія ? Напевно, виграла б війну ще швидше ?

  2. Надто багато людей загинуло через двох монстрів які не поділили Польщу. Не розумію як люди можуть веселитись в такий день… Невже не можна вшанувати загиблих без цих щорічних танців на кістках?

    • утю-тю.. бідна пшекія.. а не хочеш згадати, як пшекія з адольфом ділили Чехословатчину у 1938-му ?

    • Картіна маслом…
      1945-й, ранок 9 травня, Київ. З усіх гучномовців голосом Левітана передають повідомлення про Перемогу. І старий, і малий ото тіко почули – так чимдуж свої маки понадягали та як давай скорботитися!
      Так, шановний, Ви собі все уявляєте?

  3. 22 червня – “день скорботи”
    9 травня “День Перемоги !”
    хоча може для деяких недобиткив навпаки..

  4. Не всяким задрипанцям дано давати цьому чоловікові поради. Після цього, що він зробив для України і для армії, такі як ви і вам подібні писаки повинні вважати навіть за честь поцілувати його в зад.

  5. ну шо ви все про минуле… розкажить про перспективи вкітучого майбутнього… Еуропа… зарплата… пенсії… зробить приємне…дайте помріяти…

  6. Такі свої роздуми “внук поліцая ” нехай засуне в дупу .

    Для тих хто переміг фашизм :
    22 червня – “день скорботи”
    9 травня “День Перемоги ”

  7. 9 травня день перемоги день радості що війна закінчилась а скорблять лише нацисти бо були позбиті і переможені

  8. A хто такий той притула?
    Під ким він ходить? під dzidziom той що морозиво рекламує?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...