<
Ірина Приступчук

Про сторічну бруківку до 1025-річчя Княжого Міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:30 | 24.05.2018 / Погляд /
0
/ коментарі 3

Якщо хочеш знати, про що говорять люди, піди на базар, або проїдься раз-другий в маршрутці. У минулу п’ятицю, зранку, в «четвірці», яка заглохла зразу після повороту від залізничного вокзалу, люди чекали, поки шофер «чаклує» під капотом, і, користуючись вільною хвилиною, як заведено в наших реаліях, чесали язики.

Було видно, що вони часто їздять цим маршрутом, бо нарікали на стан вулиці Шевченка, по якій маршрутки розтрясає так, що поломки стаються раз за разом. Хоча, «нарікали» – це ще м’яко кажучи, бо, насправді, згадали все, що так пафосно подавалось владою жителям Княжого Міста до його 1025-річчя. А саме – так звану реконструкцію вулиці Шевченка, завдяки якій, очевидно, до свята були набиті тільки чиїсь глибокі кишені.

На проведення цього масштабного проекту 5 років назад, мільйони гривень з міського бюджету були використані на те, щоб підняти стару, автентичну, цінну кам’яну бруківку і вкласти її знову, але, іншим боком. У цьому, звичайно, немає нічого поганого, бо таким способом можна було вирівняти незручну для автомобілістів дорогу. Якби не кілька суттєвих моментів. По-перше, у Володимирі і у всій області нема спеціалістів, які б зуміли викласти сторічну бруківку краще за давніх майстрів. По-друге, очевидці кажуть, що переукладання бруківки проводилося з багатьма порушеннями елементарних будівельних норм та за допомогою примітивних технічних засобів. По-третє, залучались до проведення даних робіт не тільки будівельники-аматори, найняті фірмою-підрядником на тимчасові роботи, але й на той час ніде не задіяні військовослужбовці місцевої бригади, які насправді до цього не мали жодного відношення. Про що думали владці, починаючи цю роботу, нікому досі не відомо, адже коефіцієнт корисної дії в цій справі виявився мінусовим.

Напевне, саме тому, у 2013 році гучний проект створення «проспекту», який, доречі, в перспективі мав бути пішохідним, став найбільшим провалом міської влади в комунально-дорожній сфері Древнього Володимира. Тоді про це писали в багатьох інтернет-ЗМІ, а дехто з тогочасних опозиційних депутатів навіть публічно закликав контролюючі органи провести перевірку дотримання діючого законодавства під час виконання будівельних робіт. Але, незважаючи на це, для міської влади все обійшлося тільки легким переляком, а потім настали різкі зміни у суспільному житті всієї України і міста, зокрема.

Здавалося, про цінний подарунок рідному місту у вигляді оновленого «проспекту» Шевченка вже всі забули. Крім того нові події, такі, як ремонт Ковельської горезвісною Турійською фірмою «Аміла», витіснили з пам’яті міських мешканців аферу з пересовуванням з місця на місце каміння, яка обійшлось у кілька мільйонів гривень платникам податків Княжого Міста. Але, все зовсім не так. Не раз згадують незлим тихим словом «реконструкцію» вулиці Шевченка пасажири, трясучись та підстрибуючи в маршрутках.

На сьогоднішній день показово обговорюється святкування 1030-річчя Володимира і план робіт з благоустрою міста, які будуть виконані до цього гарного свята. Але, чи не вилізе нам до чергового ювілею ще якась «грандіозна реконструкція», яка нічим не допоможе жителям міста, а тільки стане топ-темою для обговорень у громадському транспорті?

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 3
  1. Є старенькі майстри, щоклали брук у 60х по Волині. Узяти мого батька, він бихоч навчив би і проконтролював, а тотільки й лишилось що всіх халтурників по цьому бруку катати на возі, без ресор з мером погоничем на чолі так протягом тижня.

  2. майстрам треба багато платити. а краще бити людські машини по камінюках. цікаво чи новою машиною купленою для міської ради будуть тудою їздити

  3. ремонт вулиці Шевченка на мою думку це яскравий прояв бездіяльності влади і прояв того , що у владі працюють люди , які звязані між собою якимись оборудками .Адже в інших містах конкретні працівники , які контролювали такі роботи та тв що проводили ці роботи давно б не працювали в місті . Але пройшов час і ці особи з місьвиконкому та керівники буд. організацій визнаються висококваліфікованими фахівцями , отримують нагороди ніби це так мало б бути . Ганьба та й годі …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...
Тарас Завгородній
28.02.2024
В інформпросторі час від часу зустрічаю обговорення теми проведення/непроведення виборів президента цієї весни. І ...
Віктор Вілентко
21.02.2024
Про Совість, Гідність та Порядність! Шановна громадо! Напевно такої ганьби та зневаги до пам’яті Героїв Небесної ...