<
Ярослав Матвійчук

Перезавантаження розпочато: ми працюємо над відновленням історичної справедливості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 28.06.2021 / Погляд / /
613
/ коментарі 2

Твоїй душі чужий дешевий вимір,
Бо в ній князюють пам’ятні віки.
Ти маєш горде ймення – Володимир,
Не кинуте у рабську ниць ніким.
Твої прадавні сили і високість
Лякали здичавілу татарву,
А вірність воїв, їх дулібські кроки
Несли в Європу вихвалу живу.
Незрадно Луга ніжить твої груди,
І наче пояс – оборонний вал,
А вже несуть тобі прийдешність люди,
Нових натруджень родиться хорал…
Звучи мені в історію новітню,
Звитяг габою думу обіймай.
Твого чола зоря тисячолітня
Освітлює Вітчизни небокрай… ( Петро Мах )


Хтось із вас може говорити про те, що влада Володимира-Волинського займаться абсолютно не тим, що в місті є чимало своїх більш важливих проблем, що назва – діло глибоко десяте.

Повірте – нас вистачить на всі нагальні питання, при одній умові: коли будемо діяти спільно.

Сьогодні влада міста, влада району та області, народний депутат України Ігор Гузь, десятки громадських активістів, яким не байдуже завтра, зорієнтовані на розвиток, на розбудову та вдосконалення. Політична воля – це вагома складова. І нарешті вона є – обгрунтована та вмотивована.

Я впевнений: княжий град повинен повернути собі давню славу міста, де зароджувалась історія, де перетинались епохи, де творились держави, де лилась кров і укладався мир. Це все відбувалось саме у Володимирі…

Закликаю до взаємодії усіх. Тільки спільно, тільки в єдності ми зможемо досягнути мети – місто, що приваблює туристів, де комфортно, де цікаво, спокійно і приємно.

Розбурхуванням конфліктів на рівному місці не можна нічого позитивного отримати – лише дарма втрачений час.

Особисто спілкувався із владою Переяслава – міста, яке ще донедавна називалось Переяславом-Хмельницьким. Налагоджено співпрацю, є домовленості про фахову допомогу на всіх етапах. Окремо хочу висловити вдячність за конструктивну взаємодію. Між іншим,з їх досвіду: для жителів не буде жодних бюрократичних проблем через те, що відійде приставка “Волинський”. Не буде довжелезних черг в ЦНАПах чи соцзахистах, аби перероблювати документацію.

До речі, зауважте – такої потреби не виникло після того, як в області відбулось укрупнення районів. Жителі Локачинського чи Іваничівського районів не штурмували адмінбудівлі, все спокійно.

Не треба реагувати на провокації численних інтернет-ботів, мета котрих – навести смуту. Ми працюємо на результат і продовжуватимемо це робити.

Усім структурним підрозділам дані задачі включитись у процес відновлення назви міста в межах їх компетенцій. Зокрема – організаційний та інформаційний відділи займатимуться роз’яснювальною роботою, аби доступно і чітко роз’яснити жителям всі важливі аспекти.

Протягом липня триватиме анонсоване опитування. Закликаю усіх небайдужих не бути осторонь, долучатись до процесу. Зрозумійте, саме зараз ми маємо можливість поставити нарешті крапку – і повернути Володимиру його справжнє ім’я. Додатково прошу громадян вести просвітницьку роботу серед тих, хто ще не до кінця переконався у тому, що відновлення назви міста – важливий і потрібний крок.

Нам потрібна підтримка кожного!

Успішний, сильний, красивий, заможний і комфортний Володимир – можливий. Я в це вірю! А ви?

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 2
  1. “Повірте – нас вистачить на всі нагальні питання, при одній умові: коли будемо діяти спільно” – тут під “ми” – кого розуміти ? от наприклад, якшо людина не хоче на мові, а хоче на якийсь угорський чи рашкинський – його до “ми” видносити чи не ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...