<
Олег Тимосевич

На сесіях Володимир-Волинської міської ради є факти нехтування норм законів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 1.03.2019 / Погляд /
2
/ коментарі 2

Комісія з питань законності і правопорядку при Володимир-Волинській міській раді в 2018-му році використовувала єдину форму роботи засідання – їх було проведено шість, два з яких з другого разу по причині відсутності кворуму.

Особливу увагу в своїй роботі комісія звертала на:

  1. виконання рішень ради та виконавчого комітету міської ради;
  2. надання висновків та рекомендацій до проектів рішень ради;
  3. заслуховуванню інформації про роботу поліції, муніципальної варти, управління з економічними злочинами, адміністративної комісії, ЦНАПу, центру надання правової допомоги та інших;
  4. дотримання порядку та строків оприлюднення рішень ради та виконавчого комітету;

Комісія дотримувалася виконання плану роботи ради.

Законність. Формально – це обов’язок виконання законних і підзаконних правових актів, посадовими особами, громадянами і різними об’єднаннями.

Ніхто не має права порушувати закони, нехтувати ними чи ставити себе вище закону. Однак, є факти нехтування норм законів, що призводить до конфліктних ситуацій під час засідань ради та комісій, а також поза межами ради.

Приклад, комунальне підприємство «УЖК», яке дозволило собі пропонувати для укладання договори з власниками близько 5000 квартир, що не відповідають вимогам законодавства. Звертаюсь до голови комісії Григорія Цаль-Цалка, начальника управління ЖКГ ВІктора Фіщука та заступника міського голови Ярослава Матвійчука забезпечити оформлення повноцінних та законних договорів КП УЖК.

Не завжди виконуються рекомендації комісії щодо внесення змін в проекти рішень ради, що є свідченням знецінювання діяльності комісії посадовими особами виконавчих органів. Комісія застерігає від подібних дій посадовців.

Звертаюся до депутатів та закликаю дотримуватися норм законів України та використовувати норму статті 15 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» вимагаючи усунення порушення законності під час сесійної роботи, а також в повсякденному житті.

Про правопорядок, який виникає і створюється в результаті реалізації правових норм. Тут ключове – верховенство права та панування закону. Часто ці принципи не дотримуються, а отже ще гострішим стає запит громадян на справедливість.

Державні органи, поліція, прокуратура, суди не завжди здатні забезпечити виконання норм законів та охорону прав, свобод і законних інтересів громадян.

В місті далі гостро стоять питання національної лотереї, обміну валюти, незаконного обігу наркотичних речовин, продажу алкоголю в нічний час, що і формує негативну криміногенну ситуацію.

Обов’язок депутата дотримуватись Конституції та законів України. Рівень освіченості депутатів нашої комісії та ради зростає, разом з тим частина депутатів лінується поглиблювати свої знання для покращення якості виконання обов’язків.

Депутат зобов’язаний брати участь у роботі пленарних засідань та засідань комісій ради. Аналіз відвідуваності депутатами засідань за минулий рік показує, що п’ять депутатів підпадають під дію статті 37 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», та можуть бути відкликані за народною ініціативою.

Важливим являється звітування депутата за рік роботи. На сьогоднішній день частина, хоч і не велика, не прозвітувались.

Варто зупинитись на депутатських запитах. Шановні працівники виконавчих органів! Ви бачите наскільки є важливими питання, які піднімають депутати в своїх запитах. Невиконання цих запитів, вважаю перешкоджанням депутатської діяльності.

Комісія та рада в своїй діяльності дотримується норм Регламенту міської ради.

Не забезпечується норма онлайн-трансляції, яка визначена регламентом.

Секретарю міської ради Олегу Свідерському та начальнику організаційно-аналітичного відділу Ірині Ліщук варто забезпечити висвітлення на сайті, як оголошень про засідання постійних комісій, так і інформування про їх діяльність.

Зі звіту про роботу постійної комісії з питань законності і правопорядку, депутатської діяльності, регламенту, зв’язків з громадськими організаціями та об’єднаннями громадян.

Звіт озвучено 26-го лютого на сесії Володимир-Волинської міської ради головою комісії з питань законності і правопорядку Олегом Тимосевичем.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 2
  1. На мою думку , давно пора було поміняти більшість складу депутатської комісії з питань законності , бо як вони можуть вирішувати питання , що звязані з проблемами законності , бо ж самі безліч раз порушують про голосуванні нормативно-правові акти та голосують за бюджетні питання , де розбазарюються бюджетні кошти . Це як правило роблять такі депутати цієї комісії, як Вірковський , Василюк , Дмитрук ( дивись результати поіменного голосування на сайті міської ради) …

  2. А я думаю що комісію законності не може очолювати людина яка має сама проблеми з законом і причому серйозні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...