<
Олена Маюк

Ми пройшли сім кіл пекла, поки дочекалися результатів ПЛР-тесту, який обов’язковий перед операцією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:09 | 30.05.2020 / Погляд /
4
/ коментарів 6

“Люди працюють на межі. У мене таких як ви – термінових – 2 тисячі зразків”.

Таку телефонну розмову мені передали в амбулаторії, де я здала з дитиною тест на коронавірус. Бо здати ПЛР-тест – це обов’язкова умова у підготовці до планової операції.

5 днів: дзвонила, тисла, а потім і плакала, благаючи надати результат. Ми просто не могли чекати довше.

А тим часом Міністерство охорони здоров’я України так красномовно щодня звітує: у нас все під контролем, всі можуть, всім роблять, всім вдається…

Цікаво, де живуть усі ці люди, у яких усе по плану і їм так усе вдається. Бо це точно не мої співгромадяни, інакше все було б… інакше.

Ми пройшли сім кіл пекла, поки дочекалися результатів. І раптом натрапляю на статтю: спроможність лабораторії на Волині – максимум 150 тестів на добу, а ще тисяча – в очікуванні. То чому ж усі чинуші мовчать?

Чому не закуплять новітнє обладнання в лабораторії, щоб я і моя дитина не мучилися в очікуванні й здогадках, тим паче, коли йдеться не просто про здоров’я, а життя…? Ми що вже епідемію подолали? Чи далі все і всіх мине?

Нічого доброго у нас не буде, доки система охорони здоров’я буде такою ницою, доки гнатимуть цифри заради цифр, а не показуватимуть реальний комфорт і результат.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 6
  1. Мабуть ніколи ми не дочекаємось того часу коли в суспільстві буде процвітати порядність повага розуміння того що комусь треба допомогти бо в нього проблеми з найціннішим-здоров’ям! Чинуші схаменіться! Так ЗАВЖДИ не буде– працюйте так щоб від вас не відверталися при зустріч люди голови а здорова лист з посмішкою на вустах!!!

  2. допоки президент буде грати членом на роялі , нічого доброго в цій країні чекати не приходиться .

    • Це ви просто не жили у країні, де президент – імпотент.
      Ви б тоді не запозичали чужих фраз, які є в доску “клішевими”

      • А вам при зеленому члєнограї живеться добре і гідно? І за державу, у якій янеЛох препиЗдент, вам не соромно? І робота уряду, який вперше в нашій історії підпорядкований особі, що грає роль президента, вас задовільняє?

  3. Потрібно звонити на гарячі лінії в МОЗ. , а також в апарат президента і про ці всі проблеми розповідати. Може буде якійсь результат.

  4. Міністерство охорони здоров’я України так красномовно щодня звітує: у нас все під контролем. І Вся Україна мовчить і слухає БРЕХНЮ, яка СКРІЗЬ,яку БЕЗСОВІСНО вішають людям на вуха.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...
Тарас Завгородній
28.02.2024
В інформпросторі час від часу зустрічаю обговорення теми проведення/непроведення виборів президента цієї весни. І ...
Віктор Вілентко
21.02.2024
Про Совість, Гідність та Порядність! Шановна громадо! Напевно такої ганьби та зневаги до пам’яті Героїв Небесної ...