<
Лілія Гриневич

Місцеві органи економлять на вчителях по максимуму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:52 | 17.02.2018 / Погляд / /
1
/ коментарів 14

У Міністерство освіти і науки України почали надходити повідомлення про те, що в окремих областях місцева влада зловживає своїми повноваженнями та зменшує надбавку за престижність, а в деяких місцевостях педагогів навіть змушують протягом карантину брати відпустку за власний рахунок.

Очевидно, що така ситуація є абсолютно неприпустимою.

Освітньої субвенції на зарплати вистачає для виплати коштів вчителям. Ще з минулого року на рівні місцевих бюджетів осіли значні залишки освітньої субвенції. Ми вирішили підтримати місцеві органи та дозволили використовувати ці гроші на матеріально-технічне забезпечення. Тепер місцеві органи економлять на вчителях по максимуму.

Рішення є, і воно доволі просте. Якщо це продовжиться, ми внесемо зміни до відповідної постанови і жодної копійки із залишків освітньої субвенції на матеріально-технічне забезпечення місцеві органи витратити не зможуть.

На місцях є значні субвенції на матеріально-технічне забезпечення з державного бюджету, до 10 разів збільшилися надходження до місцевих бюджетів у межах децентралізації. При цьому заощаджувати на вчителях – це окремий різновид цинізму.

Звісно, можуть бути об’єктивні обставини, і коштів у деяких окремих місцевостях може не вистачати. Це було і в попередні роки, і ми в робочому порядку реагували на такі ситуації. Пишіть лист на МОН і ми шукатимемо спосіб відкоригувати. Але урізати зарплати та відправляти вчителів у примусові відпустки, аби притримати гроші і направити їх за іншим призначенням – це щось нове.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 14
  1. Ага,осибливо,коли голосують *по команді*.Щось не чув жодної скарги на місцеву владу-тільки Порошенко винен,ну і Гриневич,звісно.

      • …а де було написано *всі*? Хіба не досить,що результат на всіх впливає? Ви педагог? Вам не дали якихось доплат? Ви звертались до міністерства -чому немає? А міністр про це і говорить,що люди почали звертатись,і що творять це місцеві органи?

  2. Sashdmark, відповідь моя вам.Шкода, що хтось з бідуючих навчив Вас читати і писати. Треба було плюнути на Вас з гори.
    Олександр, як Ви така прогресивна особистість, то поскаржіться. Ми Вам уклін по інтернету прислемо.
    Отже, коли отримаєте освіту вчителя, проробите хоча б 5 років, тоді поговоримо. Ваші коментарі “туфта” повна.

    • То це я маю знати всі Ваші біди та ще й поскаржитись за Вас? За педагога,який готовий плювати на дітей з гори? А,знаєте,з гори боляче падати…Може соломки підстелити?

  3. Читаючи, шановні, Ваші коментарі, стає зрозуміло тільки одне, що вчителі одні із найбільш багатших людей у місті. А на рахунок добавки до ЗП, стає смішно, тому що все що говорять по нашому славнозвісному ТВ – це брехня! Мали підняти заробітну плату на 25 %, але нічого подібного! Підняли на 300 – 400 грн!!! І, повірте, я знаю, що пишу!

    На рахунок дітей, вони самі нічого робити не хочуть, вчителі додатково займаються після уроків БЕЗКОШТОВНО, щоб витягнути ВАШИХ дітей!ХОЧА, вони НІКОМУ НІЧОГО НЕ ВИННІ!!!
    І якщо Ви вважаєте, що це вони так “плюють на дітей з гори” , тоді з Вами немає про що навіть говорити!

    І перш, ніж щось писати, Ви дізнайтесь ПРАВДИВУ ІНФОРМАЦІЮ!

  4. Якщо вчителі так гано вчать і хочуть мати високу зарплату то чому діти приходять зі школи без знань , як результат батьки наймають репетиторів (часом тих самих вчителів ) за гроші ??????????

  5. Пані “МАМА” вчителі дають знання, вкладають у дітей багато, але чому діти не виконують (елементарного)- ДЗ? Чому батьки не можуть приділити своїй дитині увагу і позайматися вдома?
    Зразу ж відповідь на запитання : тому, що батьки думають, що вчителі зобов*язані їхнім дітям! А у цьому житті ніхто, нікому, нічого НЕ винен!
    Отож, вчителі дають базу знань по програмі, яку надає Міністерство освіти, а далі це справа дитини чи вчити йому те, що дає вчитель (закріпити знання,які отримав на уроці) НАГОЛОШУЮ (ВДОМА!) чи ні!

    А якщо батьки не приділяють уваги дітям (маю на увазі з навчанням), вони що роблять? Правильно, наймають репетиторів, як Ви сказали ЗА ГРОШІ!
    Але ж з іншого боку, якщо у початкових класах (наприклад) приділити УВАГУ дітям і позайматись елементарно 2-3 години, це дасть результат!
    Тому, прошу задумайтесь!

    • Я не знаю вчитель Ви чи просто мама,але підтримую на 100% !!!! А для *мами* скажу- Вчитель повинен викласти предмет і замітьте,згідно методичних документів.Не повинен вчитель *вдовблювати* в голови Ваших чад знання.Народити дитину мало і завдання батьків – виростити ЛЮДИНУ.

  6. Ой пані Світлана та Лола, як вам так пагано вчителем працювати то звільніть місце. Спробуйте роботу тих безвідповідальних батьків, може вона Вам легшою видасться чи більш оплачуваною, побачите скільки надбавки отримаєте за престижніть. Я не проти надбавок і вважаю що всі люди мають жити гідно. Але з таким ставленням Вам не варто гробити своє життя в школі. А також чекати, що хтось за вас поскаржиться і буде чогось добиватись. Стукайте і відкриють. Вчитель вчить. Викладач викладає. Ви за день не можете дітей чомусь навчити, а батьки, мабуть, вночі мають сидіти і самотужки здобувати професію вчителя. Вам хтось кричить іти дороги робити, чи труби класти, хоча б на своїй вулиці, бо ви там живете?

  7. В хороших вчителів не буває поганих учнів. Хороший вчитель не тільки сам знає свій предмет, а й уміє передати свої знання дітям, втримати увагу аудиторії, зацікавити своїм предметом учнів. А, найголовніше, справжній учитель любить дітей, вміє завоювати у них авторитет. Коли діти полюблять вчителя, то тоді полюблять і його предмет.
    Коли ж учитель дивитиметься на учня лише як на засіб заробітку, то учні не сприйматимуть такого вчителя, який би він розумний і грамотний не був.
    Бажаю вчителям з такою ж наполегливістю, як ви добиваєтесь грошей, старатись здобути авторитет і любов своїх учнів, тоді діти будуть самі зацікавлені в навчанні без додаткового стимулу від батьків.
    Бажання вчитися викликає інтерес, який ви, шановні вчителі, старанно вбиваєте в учнях своєю байдужістю до них та меркантильним розрахунком.
    Хай вибачать ті Учителі, які гідні цього звання, їх викладене вище не стосується. Але такі останнім часом не зустрічались мені, на жаль.

  8. Прочитавши Ваші коментарі, шановні, можу сказати тільки одне – Ви вже настільки переклали Вашу відповідальність на школу та вчителів за ВАШИХ дітей, що далі нікуди!

    Я – НЕ вчитель! (це для тих осіб, які стверджують, що я працюю у сфері освіти)
    І у цю професію не хотіла йти тільки через одну, єдину причину, що ВЧИТЕЛІВ НЕ ЦІНУЮТЬ! І їхню роботу теж!
    Якщо Ви, шановний ТАТО, бачите у наших вчителях тільки меркантильних людей, ніхто Вам не забороняє перевести Вашу дитину до приватної школи і тоді побачите чи результат зміниться. Хоча, думаю, що ні тому, що скільки б вчитель не намагався навчити дітей, якщо в них бажання до навчання немає, їх нічим не зацікавиш, які б методики не застосовували вчителі. А найперше, від чого залежить бажання вчитися, це з самого дитинства “зародити” батькам у своїх дітях цю любов до навчання!
    Ви ніколи не задумувались, чому одні діти – відмінники, а інші – навіть до середнього рівня не дотягують?! Хоча, всі сидять і слухають одного і того ж самого вчителя на уроках, який викладає для всіх однаково матеріал.

    Чи знаєте Ви таку ситуацію, що вчителі приходили додому аби Ваші ж діти пішли здати ЗНО? Тільки я не розумію одного, а батьків не хвилює доля своїх дітей?! Чому вчителі мають це робити?!

    Отож, я можу ще багато прикладів наводити, але чи взагалі це потрібно, якщо батьки не можуть елементарного, приділити своєму чаду хоча б 2-3 години.

  9. Ось що я скажу:
    1) Сьогодні навчають лише того хто хоче вчитися! І на інше вчитель НЕ МАЄ ПРАВА!
    2) Ще не народився такий вчитель який жменею всипав би знання, вміння, навички та моральні якості у голову учневі. Навчання це праця, яку учень повинен виконувати лише сам. Вчитель навчає, а учень – навчається. І це має бути єдиним процесом!
    3) Коли учень навчається постійно та систематично. Йому не потрібен репетитор для підготовки до ЗНО! Стосовно репетитора – це ваше рішення. Ніхто до репетиторів ні учнів ні батьків насильно не “заганяє”!
    4) Навчання це процес у якому бере участь три сторони: вчитель, учень та батьки. І жоден вчитель не замінить дитині тата та маму!!!
    5) Вчитель це теж ЛЮДИНА. У нього теж є свої потреби, своє життя та свої діти. Чому таке ставлення громадськості до вчителя? Вчитель теж має право на оплату своєї праці. Він не раб.

    PS. Чого очікують від школи та вчителя батьки? Дуже хочеться почути думки стосовно цього питання, оскільки в суспільстві настало повне непорозуміння між працівниками освіти та батьками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...