<
Ярослав Матвійчук

Місто буде стояти на державницькій позиції. В пріоритеті надання якісних освітніх і медичних послуг та збереження адміністративного центру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:41 | 30.01.2020 / Погляд /
0
/ коментарів 5

Останнім часом активно обговорюється питання об’єднання міста та Зарічанської ОТГ, про що свідчать численні публікації на шпальтах місцевих газет та інтернет-видань.

Сьогодні представники Зарічанської громади приїхали в обласну державну адміністрацію, щоб висловити свій спротив проти такого об’єднання.

Відтак, аби почути думку обох сторін, керівництво області запросило представників влади міста та ОТГ до діалогу. Ігор Пальонка переконував присутніх, що громада є самодостатньою, а мешканці переживають, що можуть суттєво програти від такого об’єднання, хвилюються за збереження земельних наділів.

Мені, своєю чергою, довелося вкотре навести аргументи, чому потрібно об’єднуватись, а саме:
– формування центру округу, що нагально потребує збільшення кількості населення та території;
– визначення освітнього округу (значна частина дітей громади здобувають освіту в місті);
– спільна реалізація інфраструктурних проєктів (очистка річки Луга, утилізація сміття, водопостачання та водовідведення, будівництво доріг);
– спільне комунальне підприємство, що надає медичні послуги;
– фактично с. Заріччя і с. Федорівка злилися з містом;
– частина виробничих потужностей птахофабрики, яка є основним ринкоутворюючим підприємством об’єднаної громади прилягає безпосередньо до міста і громаду міста хвилює питання екології.

Вислухавши аргументи обох сторін, представники ОДА вирішили повторно подати пропозиції міста і ОТГ до Міністерства розвитку громад та територій України.

На попередньому засіданні в Києві ми пропонували приєднати ще Оваднівську ОТГ до міста, але підтримки в міністерстві не отримали.

Я розумію занепокоєння людей та все ж вважаю, що в пріоритеті мають бути надання якісних освітніх і медичних послуг та збереження адміністративного центру. Місто буде стояти на державницькій позиції.


Це питання потребує спільного обговорення, а перемогти має здоровий глузд.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 5
  1. Місту, щоб стати адміністративним центром треба мати 40 тисяч, а є тільки 38… Де ж їх узяти? Вихід є – загарбати Заріччя!!! Та й земельки магнатикам-олігархикам урвемо!

  2. Щоб стати центром округу, ви ладні забрати те, що вам не належить? Чи не завелика ціна? А люди вірили, що децентралізація – це добровільний вибір шляху розвитку.

  3. Питання не в Заріччі питання в цілому ОТГ що з ним буде, в Суходолах ворони будуть розвиртатись, а за Ласків взагалі забудуть

  4. Позиція громадян які не бажають приєднуватись звичайно не є державницькою. Так визначив пан Матвійчук. А той факт, що станом на сьогодні принцип добровільності чітко прописаний в Законі України – то фігня, тому що це суперечить думці та інтересам цього пана.
    Ви не посаду Пальонці пропонуйте, а дайте публічне зобов’язання від імені депутатського корпусу, мешканцям Ласкова та ін. віддалених сіл зробити дороги, та ін. З зазначенням терміну виконання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...