<
Олександра Струбицька

Мандри виборчого дня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:38 | 3.04.2019 / Погляд /
2
/ 1 коментар

“… ніщо не дивує так народ після виборів, як свій же вибір…” ( фейсбучність)

31 березня 2019 року – нетривіальна неділя в історії України, бо обирали – хто Президента, хто Гаранта Конституції, а хто – Головнокомандувача.

Бозя послав у той день гарну погоду – певно випросили бабуні, бо геронтократична еліта має завше високий показник у списках на дільницях. Вистраждане право волевиявлення цінується – у них є з чим порівнювати, бачили не дуже демократичні реалії радянського часу. Молоді менше (про то писала у давнішому дописі про вибори до ОТГ, прочитати можна ТУТ).

До списку виборців на ДВК у Нововолинську та селищі Благодатне було включено 38 369 осіб, а прийшли 24 848, то є 64,7%. На виборах місцевих у 2015 році було 43%, а в 2010-му – 49%. Гарант – не мер.

Приємно порадували у Фейсбучику черги в закордоннях – люди хочуть додому, хочуть сильну і потужну Батьківщину. А ще – жадають змін.

Цього особливого дня народний депутат України Ігор Гузь, керівником громадської приймальні котрого являюсь, разом з помічниками відвідав низку виборчих дільниць свого округу.

В частині локацій була вперше. І такою депресією повіяло від корпусу коледжу…

Люди впізнавали, працівники комісій реєстрували – хоч і недоторканність, але є Закон. Окремі говорили про наболіле – як же без того? Вибори виборами, але з дорогами не все гуд, регреси шахтарям не перфектні, а шлях до цілющого джерела, що в Космівці, потребує підрихтовки… Хто просив і селфі.

Центром міста йшли пішки. Колегіум, центр дитячої та юнацької творчості, спортивна школа, Палац Культури, школа №4, а потім – від школи №4 знову до колегіуму пішки і далі – на дільницю, що на Сірка, 5. Там була, як то кажуть, квітка. Позитивний голова (і депутат міської ради) Павло Дружук вкотре підкреслив, що працюють злагоджено, що молодий колектив. Між іншим – якщо серед кандидатів жіноцтво в меншості, то в складі членів ДВК з чоловіками – скупенько.

Зустрічі в дворах – то таке, там населення інформують оголошеннями, що приїде парламентар. А тут – нардеп іде через Майдан Незалежності міста шахтарів. Хто зупиняє – бо хоче привітатись. Хто ділиться наболілим, дякує за майданчики чи згадує про щось. А у кому говорить алкоголь – такі теж є. В тому числі і особи прекрасної статі.

Нововолинськ каже, що голосує за зміни. А хто – за стабільність. А ще хтось голосує чесно і щиро, за політичними преференціями, за покликом серця, бо так кажуть тато-мама-дружина-чоловік. Зміни, кажете?..

Я живу в дуже цікавій частині міста шахтарів, в селищі Благодатному – тихій гавані, де два майданчики з вуличними тренажерами, ремонт в амбулаторії за кошти Світового банку за парумільйонну суму і мер, котрому нема 30. Там же, щоправда, від’ємно по демографії, нема дільничного, закриті шахти і … 44 особи на дільниці 071123 ( Будинок Культури) проголосували за Юрія Бойка. 4 місце. Не Кошулинський, який пройшов Майдан і АТО. Не Смешко. Не Гриценко. Можна – без коментарів?

Так що, зміни?.. Нововолинськ каже, що хоче змін. І … чи змінюється?)

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
один коментар
  1. можна і без коментарів…посміхнемося про себе…схоже, дехто далекій від народа, незважаючи на…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...