<
Евеліна Євдокимова

Люди, припиніть поширювати ганебну інформацію щодо обміління Світязя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 4.11.2019 / Погляд / /
5
/ коментарі 24

Звертаюся до всіх, хто подібно робить, або поширює ганебну інформацію понад 2-3 місяці щодо обміління озер. Люди припиніть так чинити, ви не покращите ситуацію публікуючи на весь світ некрасиві і невдалі фото водойм, а лише погіршите ситуацію!

Сьогодні озеро Світязь було надто мовчазним, його накрив густий туман, куди не міг увірватися навіть самий легкий вітерець. А дивлячись по діагоналі зовсім не було видно смугу горизонту, острів і той зник в імлі, лише в серпанку ледве виднівся почорнілий очерет.

Та найбільше Світязь нагадував Арктику, скупчена піна від вчорашніх хвиль лежала мов сніг, а неосяжний туман стояв стіною так, начебто насувалась хуртовина. Милуватися простором озера можна вічно, незважаючи на холод глибокої осені.

На жаль я стала свідком неприємної розмови чоловіка, котрий говорив по вебкамері і мовляв – «ти подивися, подивися на цей страшний Світязь, вода висохла біля берега, це жахливо я відійшов аж на «-надцять» метрів», та то катастрофа». Звертаюся до всіх, хто подібно робить, або поширює ганебну інформацію понад 2-3 місяці щодо обміління озер.

Люди ПРИПИНІТЬ так чинити, ви не покращите ситуацію публікуючи на весь світ некрасиві і невдалі фото водойм, а лише погіршите ситуацію!!! А особливо туристичні сторінки і групи в соціальних мережах. Хто ж сюди літом приїде???

Про Шацькі озера і так не уся країна знає, а через ваші негативні «пости» і фото перестануть їхати і ті що знають. За цим станом слідкують спеціалісти, науковці і працівники ШНПП, які компетентні в даному явищі.

Я дуже обурена таким ставленням людей до середовища і місцевості у якому вони живуть. Адже природа, яка вас оточує є тим самим вашим будинком і подвір‘ям, ви ж не фотографуєте свою оселю з підписом « гляньте на цю облуплену хату», а це на кшталт.

Тому думаю мій пост побачить як найбільше мешканців нашого Шацького поозер‘я.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 24
  1. З таким же успіхом, можна сміло заявляти: Ох які прекрасні дороги в Україні! Кожна ямка, неначе нова екосистема! А як вони гарно заповнюються водою восени, і яскравим листям, що грає всіма барвами! І припиніть розповідати про те що ці дороги вбиті в хлам, фотографувати ці діри, автомобілі ж не поїдуть по цим дорогам, що тоді?!

  2. Дивно, що саме хотіла сказати цим постом Е. Євдокимова. Та ще й безграмотним.

  3. Ви розумієте одне коли був нормальний дощ,зима де має братись вода. Вже відремонтували шлюз. Все буде добре якщо ще буде снігова зима. Тепер потрібно просити Бога щоб була снігова зимонька.

  4. Правду не приховати, якою б ганебною вона не була. Ви пропонуєте мовчати? Про Чорнобиль теж свого часу мовчали.

  5. А про туристів не варто переживати, сім’ї з дітьми будуть їздити 100% бо бачив що дітям подобається бігати по коліна в воді, і п’янички будуть їздити – тим взагалі на все начхати, аби випити й закусити було

  6. Краще б фонд зробили для порятунку Світязя і кошти зібрали з підприємців ,а не писали безлузді пости…..

    • а чому одразу з підприємців??? може з чиновників, бюрократів, депутатів і інших неро….працівників

      • І з них всіх також,хоча на них надії мало…А підприємці які там мають бізнес втратять його якщо нічого не зроблять…..

  7. Називати правду ганебною інформацією це не допустимо.
    Шлюз відремонтували завдяки великому резонансу в соц мережах, якби не це ходили б купатись за кілометр від берега, а що привело до такого швидкого падіння рівня води потрібно розбиратись.
    П.С. А воду ви зі скважини мабудь берете?

  8. Люди б’ють на спалах, щоб спасти озеро. А авторці біда, що люди літом не приїдуть. Мабуть, заробітку не буде.

  9. Периймаїтесь через свої готелі. Де три шкури дирете. От і живіть тепер там самі. А світять реально обмінів і скоро ситуація старе ще гіршою. А той факт, що місцеві одразу полізли красти пісок з озера, сором вам, ганьба.

  10. Виб краще заборонили саджати лохину яку поливають зі скважин біля шацька грубезні трубы прокладають на її зрошування в сутки на один кущ потрібно 3 літри води а кущ в атмосферу не видає вологи зовсім. До чого той шлюз виженіть пані Луценко з своїм надприбутковим бізнесом і все буде ОК з джерелами і рівнем води…

  11. Не поширювати цю інформацію??? Ви що? ТА ПРО ЦЕ ТРЕБА КРИЧАТИ ПО ВСІХ ЗМІ !!! ЦЕ ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА! ВИНОЮ, ЯКОЇ Є ЛЮДСЬКИЙ ФАКТОР! Полішуки, що ви передасте своїм дітям та внукам?

  12. Яких бі ви спеців не залцчали до цієї проблеми ,вони нічого не вирішать ,а все почалося ,ще в середині шістдесятих років минулого століття ,коли якомусь неуку. було замало площ під посіви і воно почало меліорацію ,подивіться на річки ,Турія ,Стохід і інші ,колись це були мальовничі повноводні річки ,а зарваз стали в деяких місцях рівчаками ,так і з Світязем ,плюс засушливі роки ,які теж багато в чому залежать від єкології ,яку порушила дебільна Радянська влада і яка нам аукнулась через стільки років .От маємо те ,що маємо і вся надія на сніжні зими і вологу з неба ,якої там нема де взятись .

  13. Все правильно ,що люди б’ють на сполох ,зараз почали займатись цією проблемою ,полагодили шлюз,підключили спеціалістів , екологів,вважаю те що люди підняли тривогу за долю о. Світязь правильною не будьте байдужими !

  14. Що ви хотіли сказати своїми невдало обробленими фото? Якщо хочете передати красу озер через фотографію, зробіть це принаймні професійно, тому, що навіть обмілілі Шацькі озера є дуже гарними. Я вважаю що про проблему потрібно говорити, щоб потім небуло запізно і ви недомальовували на своїх фото ще й воду!!!!

  15. Воно таки міліє… І якщо прийдешна зима озеро не спасе, то вже ніякі пости не допоможуть!
    Буріть свердловини, поливайте плантації, мийте транспорт і… все у нас буде в “порядку”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...