<
Володимир Шаповал

Депутатcька комісія спрацювали як належить – ПанКурчак смердітиме дещо менше

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:17 | 16.06.2018 / Погляд /
0
/ коментарі 4

Вже півроку діє тимчасова комісія по контролю за дотриманням норм охорони навколишнього середовища промисловими підприємствами Нововолинська.

Ми збирались перед сесією та за потреби у вечірній час виїжали на підприємства, які були джерелом неприємного запаху. Було чимало дзвінків та перепинянь прямо в місті, повідомлення в соцмережах – люди реагували. Часом навіть мешканці міста приходили на засідання – чого, на жаль, не скажеш про окремих депутатів, але перші підсумки можна підбивати.

Було чимало звернень і запитів в різні інстанції – як рівня міста, так і області. Також – було моє звернення на нардепа Ігоря Гузя з проханням звернутись до очільника МінЕкології Остапа Семерака.

Злагоджена взаємодія представників комісії, комплексний підхід та продумана стратегія і стали причиною того, що отримано – проект з котлом згорнули.

Неодноразово виїздили на підприємства, спілкувались з керівництвом, вивчали особливості технологічного процесу, аби зрозуміти, на якому етапі виникає сморід, що зумовлює незручності жителям.

Питань є дуже багато, як і недопрацювань. Взяти хоча би отой ганебний вивіз решток, що валялись по всій трасі.  Звичайно є ще питання і до олійно-жирового комбінату і Кроноспану, які нажаль не придають “свіжості повітря” у нашому місті.

Неприємним осадом є випади представників окремих політичних сил, що намагаються приватизувати собі чиюсь роботу. Трохи по-дитячому виглядає це перетягування ковдри, коли спершу взагалі дистанціюєшся від питань і рухаєшся паралельно з нами.

Деякі депутати облради були епізодично присутнім на засіданні нашої комісій, хоча безпосередньо займаються питаннями екології в області. Ні для кого не секрет, що міська влада не завжди іде на компроміс зі мною, проте не складаю зброю, працюю з виборцями, вирішую питання доступними в рамках чинного законодавства методами.

Так, ми з депутатами комісії писали звернення на обласне управління екології за зразком Бориса Бабійчука, нас поєднувала спільна мета, ми застосовували ті ж засоби, але діяли нарізно. Питання з екопостом звісно ж хороша ідея, але вельми недопрацьована.

Не зовсім зрозумілим є розпіарений візит нардепів з “Самопомочі”, що прибули на “ПанКурчак” з ескортом депутатів чомусь з сусіднього Володимира. Не впевнений, що розмова про євробляхи, приправлена суржиком та явним хамством на адресу наших містян і посприяло вирішенню питання з котлом-утилізатором, але може не так досконало володію якимись політтехнологіями.
Справа не в тому, хто що потім собі запише у досягнення, але нам разом жити в цьому місті, дихати повітрям, дивитись в очі людям. Мораль ще ніхто не скасовував. Коли питання про безпеку дітей то якось не до політичних амбіцій, але, на жаль, не всі це розуміють.

Перед комісією стоїть ще чимало питань.Задля прозорості діяльності закликаю громадськість міста не бути байдужими. Приходьте на засідання комісії по контролю за дотриманням норм охорони навколишнього середовища промисловими підприємствами Нововолинська, не лишайтесь осторонь.

Подавайте пропозиції, інформуйте про стан справ на підприєствах.

Вважаю, що депутат повинен бути відкритим перед громадою, не обмежувати себе лише своїм виборчим округом у рамках міста, таким намагаюсь бути сам і це ж хотів би бачити у своїх колегах.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 4
  1. Все правильно, Володимире, проте, як вбачається, немає доброї волі у керівників міста – В.Сапожнікова, А.Сторонського, В.Рожелюка які привели отой сморід нам від “Кроно-УА”, ОЖК, “Пан Курчак” та інших. Де вони всі? Вони мають неправомірну вигоду від цих приватних фірм?

  2. Народ! Хто-небудь з молоді! Та повідомте ж нарешті екологію польску, які скиди з Нью-Волинська йдуть через Буг у їхню Віслу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...
Тарас Завгородній
28.02.2024
В інформпросторі час від часу зустрічаю обговорення теми проведення/непроведення виборів президента цієї весни. І ...
Віктор Вілентко
21.02.2024
Про Совість, Гідність та Порядність! Шановна громадо! Напевно такої ганьби та зневаги до пам’яті Героїв Небесної ...
Жанна Білоцька
6.02.2024
Коротко про зміст статті своїми словами, через що мешканці вулиці Соломії Крушельницької у Володимирі лишилися без ...