<
Валентина Романюк

Чи не пора відійти від радянської назви місту військової української слави?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:30 | 21.06.2021 / Погляд / /
1280
/ коментарів 20

Сьогодні небайдужі володимирчани говорять про те, яким же далі буде наше місто і з якої кількості слів складатиметься його назва. Яким же є княжий град завтрашнього дня?

В першу чергу – охайний, затишний, успішний, зелений. Тут є робочі місця, розвинена інфраструктура, чисте повітря. Вуличками гуляють туристи, що залюблені у сиву давнину. Навколо туристів обертається окрема галузь, націлена на те, аби їх перебування було максимально комфортним, аби захотіли приїхати знову.

Проте скажіть – що зацікавить більше: радянський Володимир-Волинський чи все ж тисячолітній Володимир? І взагалі, вам не ріже вухо назва, яку надали окупанти? Ви комфортно можете приймати той факт, що населений пункт, де є місце дислокації легендарної 51-ї бригади (а сьогодні 14-ї) – української військової частини, чиї бійці відстоюють нашу Вітчизну, назвали загарбники, котрі знову прийшли на нашу землю?

Так, на жаль, Інститут національної пам’яті не врахував того, чому Володимир став Волинським, які події тому передували. Так, ми не перетворені були на Ленінськ, Кіровоград, Дніпродзержинськ чи щось типу Фрунзе з Орджонікідзе – і це добре.

Переяслав-Хмельницький – зміг, а ми чим гірші? Ми навіть кращі! Не хочу особливо вдаватись в історію своєї родини, проте часи радянської навали не минули безболісно. Ми знаємо і розкуркулення, і утиски, і страх. Ми знаємо всю “красу” червоного режиму!

І тому я дуже хочу, аби володимир-волинці знову стали володимирчанами. Я – за Володимир!

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 20
    • угу, треба підготувати можливу резервацию для наступного комфортного проживання свідомих…

  1. прально, трехчлен, забрати в людини бажання соціальної справедливості нелегко, але за те вам і платять ! Працюйте !

  2. гість непроханий писав – забрати в людини бажання соціальної справедливост- шаріков таки дав потомство .УЗЯТЬ И УСЬО ПОДЕЛИТЬ.

      • Вони не заслужили, а як кажуть твої друзі кацапи -приобрели-. Усіма правдами чи неправдами, але це деточка капитализм .Змирись з тим, при твоми любимому совку 90% вкладів в сбербанку належапо 3% вкладників.Як кажуть в Одесі-ЗАВІДУЙ МОЛЧА.

        • ну так раз вони приобрели неправдами, то треба повернути тим, в кого вони це вкрали, чому ні ?

          • “Вор должен сидеть в тюрьме! “, чи не так, вова ?

  3. Ну поперше для тебе я ВОЛОДИМИР,вова твій кумир за поребриком.Подруге -треба повернути тим, в кого вони це вкрали, чому ні ?-взять і поделить ми це вже проходили,і чим це закінчилось усі знають. Шаріков таки дав потомство.

  4. вова, якби шаріков закликав “взять і поделить” у крадіів, він був би прав на 100% . Чим закінчилось – всі знають – безкоштовними квартирами, освітою, медициною, мізерним ЖКХ для народа. А вори сиділи в тюрмі. Треба повторити !

  5. безкоштовними квартирами, освітою, медициною, мізерним ЖКХ для народа. А вори сиділи в тюрмі. Треба повторити !-застав я ще ваш совковий рай,бачив ,памятаю цей сюр.Непроханий ти робити у своєму житті пробував,заробити гроші,купити житло,вивчитись самому чи свій приплод вивчити ,лікуватись,якщо захворів де хочеш і як хочеш,поїхати на відпочинок куди хочеш.Але такому любителю совкдрочерської халяви це як об стіну горохом.Три дупу газетою,згадуй молодість!

  6. вова, я одразу догадався, шо ти шахтар ! бо всі шахтарі їздять куди хочуть, вчать дітей у кембріджи і лікуються в піндосіі. Тобі нема чого хвилюватися, після повернення вкраденного у народа ти спокійно продовжиш працювати в шахти ! але повернути доведеться… не плач…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...