<
Андрій Бокоч

Чи не було б достатньо, якби в кожному районі утримували голову РДА і одного заступника, які виконували чітко визначені функції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 4.06.2021 / Погляд /
974
/ Коментарі відсутні

На 6-й сесії Волинської обласної ради не міг стриматись і таки задав заступнику керівника апарату Волинської обласної державної адміністрації питання: “Для чого голові Володимир-Волинської РДА така велика кількість заступників?

Друзі, погодьтесь, невже у державі настільки все добре в економічному плані, що в час децентралізації, коли все передано громадам, потрібно створити посади, які фактично не особливо потрібні?

Якщо подивитись на речі реально, то у вже віджилих районних органах державної влади не було стільки кадрів, як зараз планується у новій, великій адміністрації. Що вона робитиме? Та матиме радше представницьку функцію від колишніх Володимир-Волинського, Локачинського та Іваничівського районів, а також міст Нововолинська і Володимира, що власне й утворили один і великий Володимир-Волинський район.

Перейшовши в формат ОТГ, люди вже й позабували про ті райцентри, адже все можна було спокійно зробити в тому ж Устилузі, Зимному чи Павлівці, а до великого населеного пункту їздили хіба на які закупи.

Раніше в РДА рахували кожну копійку, все було дуже і дуже оптимізовано, не було грошей. Реально от, просто не було. І в райрадах не було. Між іншим, ви знаєте, друзі, що у Володимирі останні чи не два роки РДА очолював керівник апарату? Сам, один, без заступників. І нічого, все було непогано, навіть справлявся, в усякому разі не було чути про якісь проблеми. Хоча вже й не було там, якщо чесно, і стільки повноважень, стільки задач та функцій.

В тому ж в екзилі Іваничівському районі не в громадах були три сільради – Грибовицька і Грядівська (сьогодні вони увійшли до Нововолинської ТГ) та Луковичівська (доєдналась до Павлівської ТГ). Спитайте, чи добре їм було в районі, чи всі проблеми їх закривались, чи не було проблем в освітян. Якщо копнути глибше, то й тепер РДА – свого роду весільні генерали. Вони є – але навіщо вони є, того особливо пояснити не можна… Треба – от і все.

Можна було б нагадати трохи про саму постать пана Лобача та його особливі сторінки трудової та політичної біографії – зокрема в час Революції Гідності, але, думаю, поки не на часі. Можна було б проаналізувати безпосередньо і заступників, їх функції. Нагадаю – у країні пройшла успішно децентралізація, створено громади, що успішно розпоряджаються майном, вирішують свої проблеми та не особливо залежні від району.

Разом із тим, відсутність належної відповіді від заступника керівника апарату ВОДА змушує задуматись… Мені от особисто дуже цікаво – якими такими економічними питаннями буде займатись перший заступник голови РДА? Що ж там із економікою в районі, може хто підкаже, наприклад, голови тергромад? Те ж саме – гуманітарний напрямок.

Вже нема жодної установи, над проблематикою котрої може працювати ця людина – все у відомстві як не громад, то області, але точно не району! Вже не кажучи про багатостраждальну житлово-комунальну сферу… Чи не ліпше було би ті кошти віддати на те ж саме ЖКГ тергромад? Всі питання в цьому аспекті – давно у їх віданні, всім займаються там.

Чи не було би достатньо, якби в кожному районі ми утримували голову РДА і одного його заступника, котрі би виконували певні чітко визначені функції? А так, на мою думку, цілком зайво витрачаємо кошти. Як депутат обласної ради можу довго розповідати про бюджет Волині, але навіщо говорити про невеселе?

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...