<
Володимир Шаповал

Чому від дій Сторонського стало несолодко нововолинцям, хворим на цукровий діабет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 1.01.2021 / Погляд /
7
/ коментарів 13

Завершення 2020 року, що і сам по собі не дуже райдужний та легкий, ознаменувалась негараздами для осіб, що потребують інсуліну.

Мені систематично писали і дзвонили друзі та знайомі, що зіштовхнулись із труднощами щодо отримання життєво важливого препарату. Коли приходиш в аптеку – а його не дають традиційно по рецепту, треба платити. В середньому то біля півтисячі гривень. Хворі отримують шприц-ручку, яка містить 10 доз. У таких умовах – їх не 10, розтягують на скільки витримає організм. Це шкідливо і дуже небезпечно.

На жаль, часто хворі на діабет не в стані працювати, захворювання накладає обмеження на психофізичний стан, самотужки забезпечити себе інсуліном не всім доступно.

Так, держава іде назустріч особам, що потребують цього медичного засобу. Що треба для цього? Для цього треба мати інформацію про точні дані, сформовану чітку потребу.

Хто ці дані подає? Спеціально навчена для цього людина, яка знаходиться у адміністративному корпусі медичної установи, що називається Нововолинська центральна міська лікарня.

А чому були перебої? Тому що спеціально навчена людина, яку звати Андрій Сторонський, не подав звернення у належний час, що є проблемою.

Андрію Мироновичу! Ваша спроба кинути тінь на новообраного голову не дуже вдала, але разом із тим дуже неприємна, бо поклали на шальки терезів життя і здоров’я осіб з інвалідністю, зумовленою цукровим діабетом. Їм було ой як несолодко…

До слова, нагадаю, наш Центр первинної медико-санітарної допомоги отримав новеньке авто, а гараж для цього транспортного засобу – досі не надано, і це знову ж таки, мали зробити Ви, оскільки можете надати старе гаражне приміщення. І цей крок буде кращим та важливішим, аніж ряд Ваших відеозвернень, у котрих показуєте себе великим фахівцем і патріотом міста. Сподіваюсь, це питання буде вирішено

Човен розхитано, люди стривожені. Доводжу до відома, що владою міста випрацювано алгоритм вирішення проблеми.

Ці ресурси могли би бути виділені вчасно з державного бюджету, якби було вчасно подано звернення. Вочевидь, до компетенцій міської влади буде віднесено і питання моніторингу цієї проблеми, а головний лікар – сподіваюсь, що це в скорому часі буде не т.в.о., і що ним не буде представник попередньої влади – систематично надаватиме дані щодо забезпечення нововолинців життєво необхідними медикаментами.

Прошу громаду зробити висновки. А діабетиків заспокою – все добре, питання з інсуліном вирішено, і, сподіваюсь, цей тривожний дзвінок стане для ОТГ хорошим уроком, з якого зробили висновки.

Аби вибір очільника медзакладу відбувся чесно і прозоро, в мерії утворили конкурсну комісію з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора КНП «Нововолинська центральна міська лікарня».

Впевнений, переможе найдостойніший. Усім жителям Нововолинської ОТГ бажаю гарного настрою, доброго здоров’я, мирного неба, сімейного затишку та лише приємних несподіванок.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 13
  1. Здається мені, шо Бог почує людей і нагородить дантиста-“патріота” діабетом.
    Шоб відчув все на своїй продажній шкурі, так сказать.

  2. Повністю підтримую В. Шаповала. Отак він, А. Сторонський і працював всі оці роки. До того ж узурпувавши владу разом з ексголовою. А перед тим – ще одним першим заступниклм. Це “кріт” у бюджетній сфері міста, як вбачається, навмисно засланий. Я попереджував про це ще перед виборами. Там є немало таких. Якщо новий мер буде соромитися і намагатися бути добрим всім – його чекає відставка, ще до закінчення каденції. “Сапогізм” в підпіллі. Проте, не дрімає.

    • У вас же ж по-любому є закопане те, шо може допомогти позбавитись того підпілля, нє?
      Може час прийшов?

  3. Андрій Миронович, хороший і найкращий спеціаліст на посаду головного лікаря як адміністратора з величезним досвідом і обізнанністю.

  4. Працюючи в лікарні і знаючи всі нюанси, скажу, що влада “лоханулась” і почала “переводити стрілки”, шукаючи в своїх безграмотних діях винного

  5. Дякую новій владі, що не стоїть осторонь! Діти отримали інсулін до січня і вже далі продовжують видавати за січень ! І дорослим теж! Надіємось, що з новою владою таких затримок більше не буде! Надія лише на вас!

  6. Гнати тих всіх сторонських і сапогістів в шию ,з конфіскацією майна награбованого за ці роки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...