<
Шаповал Володимир

Чому Нововолинську потрібен якісний відеонагляд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:45 | 3.09.2020 / Погляд / /
4
/ коментарі 3

Вже скільки переливалось з неповного в ще більш порожнє, але ситуація лишилась там само. Місто потерпає від криміногенної ситуації, а питання з відеонаглядом і далі вирішується так, як вирішується.

Як саме? Мер збирав підприємців і сказав :

“Ви ж всі такі молодці і свідомі, нормально податки сплачуєте, а давайте ще вирішите питання з камерами. Будьте ласкаві, придбайте камери, встановіть, під’єднайте, а потім то все виведено буде на одну точку в поліції. ”

Ніби все гарно, правда? І ми всі в безпеці, і місто теж. Але от є нюанс.

Перше – ми дійсно сплачуємо податки, і податки немаленькі і ми як підприємці, а також і нововолинці, були би дуже раді, якби ці кошти йшли на благо громади, а не на чергову вигадку типу недолугої системи голосування ( бо потім нову можна ж купити).

Друге – ми можемо вивести всю інформацію собі на носій. Дуже круто зробив ліцей №1. Минулого року за кошти державної субвенції в цей навчальний заклад була придбана система відеонагляду, яка за невеликий кошт охопила всю установу – всі коридори, входи і виходи. Інформація осідає на сервері, а ще – до того має доступ пан Мороз Сергій, директор. Дістав телефон, зайшов в програму, побачив, що там робиться. Безперечно, це дуже добре, коли все іде поліції, але чи встигне черговий зафіксувати всі моменти?

Тим більше, це повний нонсенс – коли треба платити кошти за доступ до інформації. До інформації, яка пишеться про мій об’єкт і на мою камеру. Трошки не сходиться в логічне.

А ще ж можна було би попрацювати нормально з ОСББ – їм теж треба спокій і безпеку. Адже це плюс, коли під прицілом камер двір. Точно буде ясно, хто поліз до машини, хто з дітей почав битись першим, яка зараза справляє природні потреби біля будинку.

Чи є відеодоказ переконливим? Справа Шеремета підкаже.

Нова влада терміново повинна вирішувати питання з відеонаглядом! Так, ми сесією періодично виділяли певні суми коштів, але це крапля в морі, та й при тих підходах і цілях, які є, нічого не мінялось.

Свого часу було бажання залучити володимир-волинця Андрія Кандибу. Зустрічався він і з депутатським активом, де по поличках розклав основні недоліки системи відеонагляду в місті, і розписав, що треба зробити, і багато чого порадив. Бував на заходах, де виступав і перед головами ОСББ, в результаті чого окремі таки захистили себе. Але чи зайде у місто той, що ще нещодавно як громадський активіст сварився на мітингах із нашими заступниками та гризся в мережі? Пригадуєте, наприкінці весни спалили авто Руслану Владарчику? От тоді в рамках палких дискусій були дещо підвищені тони між двома Андріями – Кандибою та Сторонським. Тим  паче іншого і не допустять коли є своє приватне підприємство…

Якби у Нововолинську був якісний відеонагляд, не було би надписів з телеграм-адресами місць продажі наркотиків. Якби у Нововолинську був якісний відеонагляд, вандали би не нищили майно парку. Якби у Нововолинську був якісний відеонагляд, місто було би безпечнішим.

Чи коштує це дорожче, як той, який маємо зараз? Навряд чи.

Більше того – була ініціатива передбачити кошти з державної субвенції на цю потребу, однак хтось розпорядився інакше – і 7 мільйонів гривень пішли  в … стадіон.

Висновки робіть самі. Беззаперечним є одне – місту потрібні зміни.

 А ще – якісний відеонагляд.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 3
  1. Немає толку з камер без якісного програмного забезпечення про яке ніхто не говорить… є системи розпізнавання людських облич та автомобільних номерів, а також цілі комплекси для насправді безпечного міста. Сучасні системи доволі легко обслуговувати і вони працюють повністю в автоматичному режимі.

  2. А якшо я буду близько-близько йти з якоюсь дуже недалекою родичкою сторонського поки той на роботі, а він побачить.
    Воно мені треба? Воно їй треба? Воно йому треба?

  3. А я не согласен! Как людям потом красть ,нюхать кокс,торчкам ширяться,бить морды,грабить… Идите вы гражданин со сваим видеонаблюдением куда подальше

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...