<
Володимир Стасюк

Чому наступним президентом України має всі шанси стати Святослав Вакарчук?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:08 | 6.04.2018 / Погляд /
2
/ коментарі 23

Останнім часом з’являється інформація, що Вакарчук може висунути свою кандидатуру на наступних виборах президента. Трохи поміркував на цю тему і вважаю, що він має дуже не погані шанси ці вибори виграти, ось чому:

1. Рейтинг. Десь пів року тому робили опитування за кого б люди проголосували на президентських виборах і як не дивно Вакарчук там зайняв дуже високі позиції: 2 та 3! І це при умові, що він навіть не дав згоди йти на вибори. Вакарчук збирає десятитисячні стадіони куди б він не приїхав, при чому люди самі платять гроші, щоб його побачити! Який український політик має ще таку популярність?

2. Катастрофічно низька довіра до існуючої влади, скільки там має теперішній президент? 5%? Юля – 10%? Ще просто катастрофа. На цьому фоні будь-хто більш-менш нормальний, хто кардинально відрізняється від існуючих політиків та має довіру суспільства може набрати дуже багато голосів. У нього рейтинг співака, а не політика? Для рейтингу це по суті не має значення, Кличко будучи боксером та не вміючи 3 слова до купи зв’язати зробив чудову політичну кар’єру.
3. Патріотизм. Думаю, ніхто не сумнівається, що Вакарчук, який написав стільки пісень про Україну її не любить? Та і заводів у Росії у нього точно не має.

4. Харизма та привабливість. Навіть мені, чоловіку, дивитися на Вакарчука куди приємніше, ніж на свино-рила сучасних політиків, які у екран телевізора не влазять..

5. Розум. Так, зараз найбільших аргумент проти Вакарчука це те, що не можна давати співаку управляти державою, бо це так складно, а він тільки і вміє, що співати та у бубен бити.. Так ось у Вакарчука 2 вищі освіти! По економіці та фізиці. Він захистив кандидатську дисертацію по фізиці по темі “Суперсиметрія електрона в магнітному полі”, ага.. Та останнім часом працює викладачем у Стенфордському університеті! А також знає декілька мов, вільно! розмовляє на англійській, російській, польській мовах. На цьому фоні всі закиди про “тупого співака” виглядають дуже смішно. Знову таки, що у нас Кучма чи Янукович чи навіть Порошенко це супер інтелектуали?

6. Вміння говорити, відчувати публіку. Тут Вакарчук просто профі, на любому ток-шоу він переговорить любого політика, навіть думаю Тимошенко.

А для політика це одне з ключових вмінь.

Подивіться після 10 хвилини як він говорить, які овації публіки зриває:
https://www.youtube.com/watch?v=Wrzvxu2KWP4

7. Підтримка як на заході так і на сході. У нас дуже мало політиків, які можуть похвалитися цим, а Вакарчук збирає десятитисячні концерти куди б він не приїхав, будь-то Маріуполь чи Львів.
8. Підтримка молоді. Ті, хто майже взагалі не ходить на вибори можуть прийти та зробити свій вибір. До речі, молоді люди до 26-27 років, це ті, які народилися уже в незалежній Україні!

і так далі.

Із мінусів найбільший мабуть відсутність команди. Але парламентські вибори у нас через пів року після президентських, що заважає під нового президента створити партію (як Порошенко створив БПП) і на фоні величезної популярності новообраного президента взяти дуже добре голосів на парламентських виборах?

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 23
  1. Знаете, почему мы никогда не добьёмся успеха? Потому что власть формируют дилетанты. Кто угодно, но только не специалисты в своих сферах. Это, между прочим, всей страны касается(привет работающим не по спецухе).

  2. Ти хто взагалі такий?
    Висказуєш думки космічного масштабу і космічної глупості!)))

    • По твоєму- Вакарчук дилетант? тоді ти Енштейн ватний, вам лаптям лучше камуністав ілі рігіаналов- ворогів УкраЇни нікого не треба ,для вас чим гірше, тим краще і бліже гуській мір….

    • Бо в нас дилетантивміють висувати думки космічного масштабу і крсмічної гоупості! ( про автора)

  3. Святослав Вакарчук не заплямована політичним брудом людина.
    Але мене турбує, що його стажировка в Стэндфордском університеті дуже схожа на американський проект.
    А в яку країну приходить дядя Сем та країна попадає під каблук …

  4. Як то “нема команди”? А госдеп? Попкорнам наплювати хто номінально буде Президентом, їм аби дороздерибанити нашу Неньку!

      • Дуже радує, шо більше і більше людей на Україні починають бачити правду. Але, на жаль, це нічого не змінить.

        • йти у Президенти – це значить йти у велику політику . А в нас та й взагалі політика це грязна річ . Вакарчук має розум і він напевно не піде туди , де думають одне , говорять інше , а поступають зовсім не так , як говорять і як треба . і де гарантія , якщо у Президенти висунеться досить рейтингова особа не олігархічного кола , її не попробують усунути фізично ті ж самі олігархи , маючи багатомілярдні статки …

  5. ну шо за нород ! всім відомо, шо це кляті комуняки грабували неньку!а амери прийдуть і побудують райські кущи…хоча чому прийдуть ?

  6. Клічко-мер, Вакарчук-президент … Може ви щє соліста ТІК виберете у прем’єр-міністри ? Клоуни при владі – повна дебілізація . :D

  7. Вважаю, що Вакарчук це в непорівнянні краще, ніж урка (Янукович) і його команда. Згоден із Володимиром із наведеними тезами.
    P.S. Ліпше бути під протекторатом (“каблуком”) США (приклади: ФРН, Японія, Корея), ніж під рабством Московії – історія явно показує різницю (різницю не зможуть побачити ватники :/ ).

    • японія,корея приклади цікаві,але ще можна згадати і про “демократію” в таких країнах як лівія,ірак,афганістан які контролюють сша.
      американці лицеміри(будапешський меморандум,наприклад,головне було роззброїти,на той час,потенційного союзника росії) і Україна їм потрібна тільки для власних цілей,як економічних(для прикладу,сша призивають(чи заставляють)знову підняти ціну на газ для населення,а син віце-президента сша займається видуботком нафти і газу в україні…”совпадєніе не думаю”) так і воєнних(сша не може заставити нато відкрито воювати з росією,а україні тільки підвозь списану техніку і “джавеліни” як це кажуть “ми будемо воювати з росією до останнього українця”). а на рахунок вакарчука я згідний,його президентом вєрку сердючку прем”єром і як це зараз модно в нас запросити пєтросяна на посаду міністра економіки)))))))тоді і зажевемо…
      p.s. це вже норма у нас ,що коли ти не маєш чим віддати валютний кредит(який взяв,ще при злочинній владі),то ти “агент кремля”,не маєш на комуналку і харчі “путінский агент”,а починаєш критично мислити “ватнік”..настоящий українець просто зціпивши зуби любить свого президента і найсильніше кричить”слава Україні”…так і живемо))

    • А ми зараз і є під протекторатом (“каблуком”) США це особливо видно з 2014. Зніміть рожеві окуляри. Останній приклад нашої “незалежності” – квітень 2018, саміт G-7, держсекретарь США Джон Салліван практично вимагає підвищити ціну на газ в Україні.
      Яким боком ціна на газ в Україні турбує заокеанських кураторів? В голову не лізе. Але ж турбує. Щей як. Сплять і бачать щоб в Україні жилось краще.

      Ліпше бути сильною , дійсно самостійною державою чим під будь яким “каблуком”.
      А не жити з думкою і мріями як говорив Остап Бендер : “Запад нам поможет”.

  8. спробуй працювати, як ФРН, Японія, Корея – може і в тебе шось вийде. А можеш піти в банк, взяти кредит і пожити рік чи два як в Греції..
    Хоча скоріше вийде, шо кредит візмеш, а жити будеш як в Україні.. Тому шо там, де Японія з нічого зробила єкономіку, Україна з єкономіки зробила Зімбабву… але винні в цьому звісно Московія і кляті комуняки…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...