<

Шахтарське питання. Відверто про проблеми гірників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 27.03.2015 / Онлайн / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Представники нововолинських шахт розповіли про проблеми і майбутні плани вугільної галузі у прямому ефірі студії “БУГу”.

Найпершим і найактуальнішим питанням яке обговорювалось – це виплата справедливо зароблених грошей шахтарями із грудня 2014 року. Насправді, гірники впевнені, що саме активізація протестних акцій і заплановане перекриття на Ягодинській митниці змусила компетентні органи діяти оперативно. Також важливим є те, що мер міста та губернатор області доклали зусилля у вирішенні цієї проблеми, об’єднавши зусилля.

Гірники розуміють ситуацію, що виплата заборгованості не вирішує проблем, які накопичились у вугільній галузі Волині. Так як держпідтримка не передбачена, то можна стверджувати, що найближчим часом протести поновляться.

Надзвичайно гостро стоїть питання довезення працівників вугільних підприємств на роботу, адже, на разі, вони змушені доїжджати власними силами. Відповідальним за це є ДП “Волиньвугілля”, яке зависло у боргах. Відповіді на це питання шахтарям ніхто дати не може.

Окрім того, гірники давно висловлювали незадоволеність керівництвом ДП “Волиньвугілля”. І лише людині, яка буде відстоювати інтереси шахтарів та не буде красти гірники готові довірити керівництво об’єднанням.

Шахтарі розповіли, що їх повідомили про те, що із 23 квітня шахта №1 офіційно починає процес переходу у третю групу. Також по шахті №9 уже готують відповідні документи по переведенню підприємства також у третю групу. Хоча є розрахункові передумови про те, що шахта може стати рентабельною. За словами гірників, складається таке враження, що уряд цілеспрямовано хоче знищити вугільну галузь усієї країни.




один коментар
  1. В камуфляжах люди ходят хмуро
    Журналюги ловят крепкий мат
    В “Укрнафте” Пеця с Беней сдуру
    Поделить немогут конденсат
    Кучеряво всё у нас и сладко
    Давит “жаба” нефтеПОЦаны
    Пеця,Беня,Димка и Ренатка
    Бензобак буксующей страны…

    Растегнул на вороте рубаху
    Бросил на угадку цент
    И пошёл войной на олигархрв
    Лучезарный,”мудрый” президент
    Бил им морды,колашматил пахи
    От души отвесил звездюлей
    Чтоб запомнили уроды-олигархи
    Что корыто собственность вождей…..
    (ще буде)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *