<

Звернути з чесного шляху заради сім’ї: фільм «Памфір» вийшов в український прокат

19:44 | 1.04.2023 / Новини / /
Перегляди
117
/ 1 коментар

В Україні стартує прокат драми «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, події якого розгортаються на заході Україні напередодні карнавалу Маланка. Головному герою доля дає випробування. Та заради своєї сім’ї Памфір вертає з чесного шляху.  

Памфір повертається додому після тривалої відсутності, щоб возз’єднатися з сім’єю. Безумовна любов сім’ї Памфіра має побічну дію і змушує його звернути на ризикований шлях з незворотними наслідками, пише Конкурент.

«Памфір» – захоплива історія, яка є локальною та універсальною водночас через велику кількість нашарувань та закладених сенсів. Це історія про міжособистісну та водночас суспільну боротьбу, метою якої є збереження цілісності своєї родини та своїх кордонів, навіть попри нехтування загальнолюдськими моральними орієнтирами. Ідея та мотиви стрічки безпрецедентно перегукуються із сучасністю.

Представники міжнародної кіноспільноти, яким випала нагода побачити картину, зазначають, що українці – справжні, щирі, нестримні у своїх почуттях, а Україна – унікальна і неймовірна.

«Прокат в Україні та «знайомство» з українським глядачем для мене неймовірно важливі. Зображення на екрані нашої реальності – це все атрибути мирного життя, яке нам належить, ніхто у нас цього не забере. У цьому є наша перемога, ми відстоюємо, в сукупності, свою цілісність, а мистецтво є частиною цієї цілісності і важливо, щоб глядач її відчув. І тому прокат в Україні є дуже важливим для цього усвідомлення: ми не тільки захищаємо свої територіальні кордони, а й ментальність та культуру, тримаємо цю цілісну форму нас як держави, як нації, як народу», – ділиться режисер фільму та автор сценарію Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Сюжетним тлом кінокартини виступив традиційний обряд, відомий на Буковині – Маланка. Вона є окрасою фільму і віддзеркалює певну знаковість в контексті життєвої історії персонажів. Творці зазначають, що після перегляду стрічки більшість глядачів відкриють для себе Маланку вперше, та попри це сподіваються, що з часом цей магнітичночаруючий обряд стане частиною культурного дозвілля українців з усіх регіонів нашої країни.

Фільм створювався у копродукції України, Франції, Польщі, Чилі, Німеччини та Люксембургу. Виробництво компанії Bosonfilm, у співпраці з Les Films D’Ici, Madants, Quijote та у партнерстві з Mainstream pictures, Soilfilms, Wady Media та Moderator.

Продюсерами стрічки стали Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик, Жанкарло Насі.

Ко-продюсери: Артем Колюбаєв, Альона Тимошенко, Сільвана Сантамарія, Адольф Ель Ассаль, Адам Гуделл.

Дистрибутором картини виступила компанія FILM.UA Distribution

Розвиток проєкту здійснювався за підтримки Українського Культурного Фонду.

Виробництво фільму підтримали Державне агентство України з питань кіно, Польський Інститут Кіно (PISF), Французький національний центр кіно CNC (Aide aux cínemas du monde), Чернівецька обласна державна адміністрація та міжнародні фонди Visions Sud Est, Hubert Bals Fund, та Goteborg Film Fund.

Міжнародна промоція фільму здійснюється за підтримки Українського Інституту, German Films та Goteborg Film Fund.




один коментар
  1. Не пишуть наративами “західна Україна” бо ви її розділяєте!
    Правильно – захід України!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця