<

Зустріч у Рамштайні: партнери України зібрали п’ять мільярдів доларів військової допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 27.04.2022 / Новини / /
Перегляди
127
/ Коментарі відсутні

26-го квітня на авіабазі  ВПС США «Рамштайн» у Німеччині пройшла стратегічна зустріч Консультативної групи щодо оборони України за участі понад 40 країн, відтак і тих, які не є членами НАТО.

На зустрічі присутній у тому числі міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє “Європейська правда”.

У промові на початку міністр оборони США Ллойд Остін назвав цю зустріч історичною, зазначивши, що її мета – допомогти Україні перемогти у війні, розпочатій вторгненням росії, і підготувати оборонні потужності України до майбутніх викликів. Він розповів, що після візиту до Києва переконався у невідкладності оборонних потреб України, зазначивши, що у багатьох столицях поділяють цю думку. 

Остін у своїй промові відзначив мужній спротив України російському вторгненню протягом вже 62 днів. Він підкреслив, що тоді як росія веде війну через особисті амбіції Путіна, Україна – з необхідності, захищаючи свій суверенітет і демократію.

“Але ставки виходять далеко за межі України і навіть Європи. Російське вторгнення є необгрунтованим, безвідповідальним і протиправним, це атака проти світового порядку, заснованого на правилах і виклик для вільних людей по всьому світу… Країни-однодумці об’єднані у підтримці України у цій боротьбі проти імперської російської агресії”, – підкреслив він.

Остін зауважив, що з початку повномасштабної війни США і союзники, близько 30 країн, разом ми зібрали для України військову допомогу на понад 5 млрд доларів, з яких 3,7 млрд надали США.

“Поїздка до Києва посилила моє захоплення тим, як українська армія застосовує цю зброю. Україна явно вірить, що може перемогти – і так само кожен у цьому залі… Україні потрібна наша допомога, щоб перемогти, і вона потребуватиме нашої допомоги, коли війна закінчиться”, – зазначив глава Пентагону.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер