<

Зустріч Порошенка і Трампа: про що розмовляли президенти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:19 | 22.09.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

21-го вересня в Нью-Йорку на полях 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулася зустріч президента України Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом. Переговори тривали більше години.

У зустрічі президентів також взяли участь віце-президент США Майк Пенс, державний секретар США Рекс Тіллерсон, радник президента з національної безпеки Герберт МакМастер, спеціальний представник президента по Україні Курт Волкер і інші офіційні особи, – пише Сьогодні.

Про що говорили Порошенко і Трамп

Президент України Петро Порошенко заявив, що зустріч з президентом США Дональдом Трампом була “надзвичайно продуктивною”. Український лідер сказав, що він задоволений безпрецедентним рівнем співпраці між двома країнами. Також Порошенко зазначив, що США повністю підтримали позицію України щодо розміщення миротворчої місії на окупованій частині Донбасу. За його словами, на сьогодні “велика кількість світових лідерів підтримують Україну в нашій справедливій боротьбі з російським агресором”.

Також, за словами Порошенка, в ході зустрічі їм вдалося обговорити всі питання в сфері безпеки.

“Надзвичайно важливо, що є спільне бачення нової якості співпраці в питанні безпеки. Ми детально обговорили всі напрямки розширення цієї співпраці, починаючи від співпраці з військовою академією West-Point і закінчуючи співпрацею з Міноборони США і іншими інституціями”, – сказав він.

Крім того, президент України заявив про досягнення домовленості з Трампом і далі співпрацювати в проведенні і підтримці реформ. “Для мене було дуже важливо почути повну, дуже потужну підтримку реформ, які проходять в Україні, і позитивну оцінку результатів, яких ми цими реформами досягли. Це надзвичайно важливо для нас. І ми домовилися, що наша співпраця в підтримці реформ ефективно триватиме”, – сказав Порошенко.

Більш того, глава української держави зазначив, що детально обговорив зі своїм американським колегою економічне співробітництво між двома державами.Президент України розцінює успішне розміщення українських цінних паперів на світових ринках як економічну підтримку реформ, що проводяться офіційним Києвом.

“Інвестори доларом голосують за успіх і довіру до українських реформ. І мені було приємно, що значна кількість з числа цих інвесторів були американські компанії”, – сказав Порошенко.

Президент США Дональд Трамп, в свою чергу, відзначив досягнутий Україною прогрес в останні місяці. “Я б не сказав, що зараз (Україна. – Ред.) є зручною країною для життя, але ви робите її все краще і краще щодня, і я чую дуже хороші речі, тому справи України йдуть добре”, – заявив Трамп.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця