<

ЗСУ звільнили Греківку на Луганщині — ОВА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:15 | 6.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
55
/ Коментарі відсутні

Збройні сили України звільнили село Греківка на Луганщині, тривають важкі бої за інші населені пункти області.

Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, – передає Громадське.

Посадовець уточнив, що за останню добу кількість звільнених населених пунктів на Луганщині не зросла. Відповідно, Греківка є одним із шести звільнених населених пунктів, про які Гайдай говорив напередодні.

За словами Гайдая, росіяни окопуються, мінують території та стягують резерви, готуючись до тривалої оборони, «якщо вона у них вдасться». Голова ОВА не уточнив назви інших звільнених населених пунктів, але каже, що після звільнення міста Лиман найактивніші бої тривають у напрямку Кремінної: «Десь там і відбувається початок деокупації Луганської області».

Станом на 4 жовтня українські військові звільнили вже 1 534 населені пункти у Донецькій, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях. За даними Офісу президента, на Харківщині звільнили 483 населені пункти. А в МВС заявляли, що на Херсонщині звільнили понад 50 населених пунктів, у яких було 3500 людей.

Місто Лиман, який розташовується поблизу Луганської області, українські військові повністю зачистили 2 жовтня. А 4 жовтня там урочисто підняли державний прапор. Обласна влада наголошує, що повертатися на звільнені землі ще зарано.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер