<

ЗСУ відвоюють Лиман за наступні 72 години, – американські аналітики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:16 | 1.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
120
/ Коментарі відсутні

Українські війська, ймовірно, повністю оточать або захоплять Лиман Донецької області протягом наступних 72 годин.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни, передає УП.

ISW, посилаючись на так званих “офіційних представників “ДНР” і російських військових  кореспондентів, пише, що російські війська все ще контролюють Лиман, але відступили з позицій у Дробишеві та Ямполі. 

Російські джерела, на які посилається ISW, стверджували, що росіяни все ще контролюють одну дорогу з Лимана в Торське, тоді як українські сили перекрили дорогу Дробишеве-Торське в районі Ставок.  

Ці джерела також відзначили зростаючу активність українських розвідувально-диверсійних груп на трасі Сватове-Торське на північний схід від Лимана, після того, як вони, за повідомленнями, перетнули річку Жеребець. На геолокаційних кадрах також видно, як українська артилерія завдає ударів по російських силах, які відступають, у районі Торського.

Також ISW пише, що 30-го вересня українські сили продовжували завдавати ударів по російських військових об’єктах у Луганській області. На геолокаційних кадрах видно наслідки українських ударів HIMARS по телевізійній вишці і радіоретранслятору в Старобільську, а також по асфальтовому заводу під Алчевськом, де, за повідомленнями, перебували російські війська.

Нагадаємо: Помста за Іловайськ: у Зеленського підтвердили оточення окупантів у Лимані




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця