<

ЗСУ відбили півсотні ворожих штурмів на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:27 | 30.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
34
/ Коментарі відсутні

З початку цієї доби українські військові відбили 47 штурмів російських агресорів на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. 

Вказано, що в епіцентрі бойових дій залишалися населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. Сьогодні противник завдав одного ракетного та трьох авіаційних ударів, здійснив п’ять обстрілів із РСЗВ по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. 

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація була без змін. Ворог здійснив обстріли населених пунктів Горська Чернігівської області, Нововасилівка, Нова Гута, Стукалівка, Іскрисківщина, Волфіно Сумської області, а також населених пунктів Гранов, Козача Лопань, Вовчанськ, Зибіне та Бударки на Харківщині. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках добу супротивник вів безуспішні наступальні дії в районі Стельмахівки, Кузьминого та Берестового. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти: Дворичанське, Західне, Дворічна, Куп’янськ, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське, Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Торське, Сіверськ, Спірне Донецької області. 

На Бахмутському напрямі ворог продовжував штурмові дії у Бахмуті. Проте наші захисники мужньо утримують це місто, відбивають численні атаки супротивника. Протягом доби окупанти вели безуспішні наступальні дії у районі Оріхово-Василівки Донецької області. Здійснили обстріли населених пунктів Міньківка, Оріхово-Василівка, Дружківка, Бахмут Донецької області. 

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новобахмутівки, Новокалинового, Степового, Авдіївки, Північного, Водяного, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області, успіху не мав. Обстріляв Новокалинове, Бердичі, Авдіївку, Невельське, Красногорівку, Мар’їнку, Георгіївку, Курахове та Новомихайлівку Донецької області. 

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Шахтарське та Велика Новосілка Донецької області. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник здійснив обстріл населених пунктів Времавка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Малі Щербаки Запорізької області; Марганець та Нікополь – Дніпропетровською; Золота Балка, Гаврилівка, Берислав, Веселе, Бургунка, Антонівка, Берегове Херсонської області та Очаків Миколаївської області. 

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів ворога.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа