<

Як Віктор Борисович не зустрівся з Ігорем Володимировичем або Чи бути нововолинським шахтам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:29 | 15.12.2014 / Новини / /
Перегляди
8
/ коментарі 3

Після зустрічі із журналістами, міський голова Віктор Сапожніков у середу, 10 грудня, за сприяння голови ОДА Володимира Гунчика разом із головою Волинського теркому вугільників Юрієм Калістратовим, профспілковими лідерами і керівниками шахт ДП «Волиньвугілля» був присутній на прийнятті виробничої програми у профільного заступника міністра енергетики і палива Юрія Зюкова. Віктор Борисович був схвильований та стривожений після поїздки у столицю. – повідомляє сайт Нововолинської міської ради

У 2015 році хочуть закривати шахту №1, на черзі – шахта №9, «Бужанська» не отримує розвитку, дуже туманні перспективи фінансування 10-ї. До речі, із виділених цього річ 100 мільйонів гривень на копальню №10, отримано – 37 мільйонів. А вже на сьогодні виконано робіт на таку суму. Якщо до 25 грудня гроші на шахту не надійдуть, то знову виникнуть виробничі, технічні, соціальні проблеми. Якщо конкретніше, то ті кошти виділені на папері, а в реальності – нема. Згідно із коаліційною угодою, наша держава повинна бути енергетично незалежною і для цього вона  закуповуватиме  вугілля на світовому ринку. Згідно із програмою діяльності Кабміну, планується приватизувати 37 шахт, 24 законсервувати, 32 – підлягають закриттю, туди потрапили і дві «Нововолинські» – 1 і 9-та.

–  Може я чогось і не розумію, – мовив Віктор Сапожніков, – але не сприймаю таку енергетичну незалежність. Потрібно всій громаді нашого міста відстоювати себе, просити і впливати на ці негативні процеси. 30 мільйонів гривень, які надходять щомісяця для підтримки вугільної галузі у місто, дають життя торгівлі, побуту, аптечним закладам, значно знижують соціальну напругу. Я закликаю всю громадськість пройнятися цією проблемою, нам потрібно менше мітингів, пікетів, ділити те, чого вже нема, або є обмаль. Шахти та їхні трудові колективи – це не тільки історія міста, але й його нинішнє повнокровне виробниче життя.

Міський голова Віктор Сапожніков, голова теркому профспілки шахтарів Юрій Калістратов з відповідним листом, де озвучили ці проблеми, і на мобільний телефон зверталися до народного депутата по нашому округу Ігоря Гузя. На жаль, не отримали відповіді ні в електронному, ні в письмовому варіанті. Не відповідав і на телефонні дзвінки.

Поки що, – сказав Юрій Іванович, – ми не змогли переконати урядовців у доцільності збереження шахт №1 і 9, ДП «Волиньвугілля». Але впевнений, що використаємо усі важелі й доб’ємося поставленої перед собою мети. Шахтарські профспілки – велика сила і з ними потрібно рахуватися.

Ігор Гузь

Журналістам “Бугу” вдалось зв’язатись із народним депутатом Ігорем Гузем. Ось як він прокоментував цю ситуацію: “Так, справді, я отримав листи від трудових колективів та профспілок наших нововолинських шахт. Неодноразово спілкувався з міським головою, зокрема, і сьогодні зранку. На зустрічі із заступником міністра енергетики і палива Юрієм Зюковим, на жаль, мені не вдалося бути присутнім, так як виконував інші завдання, які повинен вирішувати народний депутат. Але це питання я контролюю. І в п’ятницю під час  Дня Уряду у Верховні Раді,  я звернувся до  міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина. Акцентував увагу на тому, що все ж таки необхідно знайти можливість фінансування робіт на шахті № 10, і запропонував уже на цьому тижні провести термінове виїзне засідання, яке мого б пройти в Червонограді або Нововолинську, за участю міністра. Яке було б присвячене розгляду нагальних питань, стосовно Львівсько-Волинського вугільного басейну. Відповідь міністра мене не задовольнила, розпочався відвертий популізм. Грошей немає…

Це питання розглядається мною спільно із депутатом від Червонограда і Сокаля – Олегом Мусієм, та разом із рядом львівських депутатів. Є три блоки питань: перше – це робити все можливе, щоб держава повернула заборгованість в розмірі 36 млн. гривень для будівництва шахти № 10; друге – не допустити закриття шахт №1, а за нею шахти № 9;  третє – зробити все можливе, щоб у 2015 році були передбачені кошти на добудову шахти № 10. Думаю, перше питання вдасться вирішити і направити кошти до Нового Року у Нововолинськ. Наступні питання вирішити буде складніше, адже ми розуміємо яка ситуація в країні, та все ж на вирішенні цієї проблеми ми будемо наполягати.  Цього тижня я працюю на виборчому окрузі та буду мати зустріч з профспілками, з керівництвом шахт і з міським головою. Тобто, я тримаю ситуацію на пульсі”.

Так народний депутат Ігор Гузь прокоментував ситуацію із проблемами шахт Нововолинська.




коментарів: 3
  1. Спиніть, Вікторе Борисовичу, корупцію у міськраді та у структурних її підрозділах, працюйте прозоро ви, та ваша команда – і не буде мітингів та пікетувань. Це вже котру каденцію ви мусуєте тему здачі в експлуатацію шахти № 10 НВ? Взяли б та й добудували її власним коштом. І стали б учергове міським головою. Не жлобтеся. :)))

  2. Сапожніков знає, що з шахтами будуть проблеми і пробує перекинути відповідальність на Гузя. Все просто: я дзвонив, він трубку не брав. Позавчора брав, вчора брав, а от сьогодні не взяв… Смішно.

  3. Виходячи з розмови мера міста з шахтарями,де вкотре піарять Сапожнікова ТТІ у відділі новин,трудяги-шахтарі розділилися тільки за одним питанням: одна половина прийшла висновку,що шахтам буде половий орган бабусі,а друга половина на рахунок заборгованості по зарплаті–половий орган дідуся. Мере!! щоб ви так жили–як ви розказуєте!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок