<

Зміни до податкового кодексу: Верховна Рада підтримала скандальний законопроєкт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:15 | 17.01.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада проголосувала в другому читанні за скандальний законопроєкт 1210, який передбачає норми трансфертного ціноутворення, введення плану дій BEPS, підвищення лімітів для ФОПів і в тому числі передбачає підвищення акцизу на сигарети і ренти на видобуток залізної руди.

Автор ініціативи глава парламентського комітету з питань податкової та фінансової політики Данило Гетманцев. За документ проголосували 283 народних депутатів, проти 37, – пише Економічна правда.

Законопроєкт також враховує поправку про підвищення річних лімітів для фізичних осіб-підприємців (ФОП) 1-3 груп до 1 млн грн, 5 млн грн та 7 мільйонів гривень.

Загалом розгляд правок у залі парламенту відбувався з 11:00, з перервами у роботі Ради. Найбільш активним був депутат від “ЄС” Олексій Гончаренко, який наполягав на голосуванні майже усіх правок свого авторства.

Також Гончаренко наголошував, що у нардепів не було часу достатньо ознайомитися з текстом правок до законопроєкту.

Бізнес-спільнота раніше розкритикувала законопроєкт – бізнес турбують високі штрафи, розширення бази оподаткування рентою і зміни по акцизах.

Нагадаємо, законопроєкт №1210 “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві” прийняли в першому читанні 3 грудня 2019 року.

Комітет рекомендував до першого читання прийняти альтернативний 1210-1, але все заблоковано через одіозність документа.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця