<

Змінено порядок вибору лікаря, який надає первинну допомогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:49 | 16.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу.

Як йдеться на сторінці міністерства у Facebook, лікар або реєстратор більше не зобов’язуються робити і зберігати копії документів, які надає пацієнт.

“Виникла необхідність удосконалити порядок подання декларацій про вибір лікаря. Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, які набули чинності 3 липня 2018 року. Відтепер копії документів не потрібні”, – йдеться в повідомленні.

Отже, пацієнт при підписанні декларації має показати тільки один з документів, що посвідчує особу, і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП). Відповідно до змін, зберігати потрібно тільки один екземпляр декларації, підписаний пацієнтом. Інший екземпляр, як і раніше, залишається в пацієнта.

Окрім того, зазначено, що, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і повідомила про це відповідний контролюючий орган і має відмітку в паспорті, цей документ не надається при укладенні декларації і цей пункт у декларації не заповнюється. Для ідентифікації особистості в такому випадку використовують номер документа, що посвідчує особу.

“Декларації про вибір лікаря, які були підписані до вступу в силу змін, дійсні і не анулюються”, – додали в міністерстві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок