<

ЗМІ повідомили ім’я правоохоронця, якого затримали на хабарі у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:30 | 23.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Днями у Луцьку затримали працівника Волинського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України під час спроби отримання хабаря у сумі 3 тисячі умовних одиниць. Ним виявився Віктор Турич – колишній працівник кіберполіції.

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на власні джерела.

Правоохоронець вимагав та одержав від громадянина, який працює фрілансером у сфері IT, хабар в сумі 3 000 доларів США.

За гроші правоохоронець обіцяв не повідомляти підрозділи поліції по боротьбі з кіберзлочинністю про незаконну діяльність громадянина, яка полягала у поширенні вірусних програм.

Оперуповноваженого Турича Віктора затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

ДБР кваліфікує дії правоохоронця як одержання службовою особою для себе неправомірної вигоди за вчинення або не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, оперуповноваженого Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили на вимаганні й одержанні хабаря у сумі 3000 доларів США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця