<

ЗМІ назвали причину перенесення безвізового звіту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:59 | 15.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ключовою перешкодою для безвізового звіту став один з недавніх українських законів, не обумовленого з Єврокомісією.

Оприлюднення звіту про стан виконання Україною Плану дій візової реалізації (ПДВЛ) відкладено через невідповідність поправок в закон Нацагентства з повернення і управління незаконно виведеними активами вимогам Єврокомісії, повідомляє у вівторок Європейська правда.

Як з’ясувалося, закон про Нацагентство з повернення і управління незаконно виведеними активами, підписаний президентом Порошенком 9 грудня, не отримав експертного висновку Єврокомісії.

“Тоді ж – наприкінці минулого тижня – в АП отримали чіткий сигнал із Брюсселя: з такою редакцією закону про Нацагентство Україна не отримає позитивний висновок ЄК”, – зазначає видання.

Згідно з документами, саме цей закон (а точніше – правки, внесені до нього Радою до другого читання) “стали ключовою перешкодою для звіту, в якому ЄК констатувала б безумовне виконання Україною ПДВЛ”.

Як повідомив міністр закордонних справ Грузії Георгій Квірікашвілі, оприлюднення звіту Єврокомісії відкладено на кілька днів. Він зазначив, що це рішення не пов’язане з Грузією.

“Мені стало відомо, що це не пов’язано з Грузією, тут лише технічні причини, і оприлюднення звіту Єврокомісії відбудеться імовірно через кілька днів”, – цитує міністра Інтерфакс-Україна.

Напередодні постійний представник Грузії в Євросоюзі Наталя Сабанадзе заявила журналістам, що перенесення оприлюднення звіту Єврокомісії може бути пов’язане з Україною.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа