<

ЗМІ дізналися про хвилю звільнень серед українських генералів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:48 | 24.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Разом із командувачом Сухопутних військ ЗСУ Анатолієм Пушняковим до списку на звільнення потрапили ще четверо генералів-високопосадовців.

Про це із посиланням на поінформовані джерела в Генштабі пише ЛІГА.net.

За даними видання, йдеться про першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ Сергія Бессараба, заступника начальника ГШ ЗСУ Володимира Хіжого, командувача інженерних військ ЗСУ Кравчука та начальника Головного управління по роботі з особовим складом ЗСУ Івана Чубенка. Водночас, джерела зазначають, що кількість звільнених генералів ще може збільшиться.

Тим часом, у Міноборони підтвердили поки що звільнення тільки генерала Пушнякова. Видання пише, що причиною для відставки Пушнякова і решти генералів послужив вибух боєприпасів в Сватовому, який міг привести до масштабної катастрофи. Саме це, твердять джерела в Генштабі та ЗСУ, стало «останньою краплею», адже саме ці генерали відповідальні за те, що трапилося.

Якби ситуація пішла далі, якби не було оперативних дій з гасіння та вивезення боєприпасів, могла трапиться справжня трагедія. Там були «Смерчі», причому заряджені. Якби не вдалося вчасно вирішити інцидент – під удар міг потрапити навіть Харків», – стверджує співрозмовник видання.

Після вибухів у Сватовому була проведена перевірка, в рамках якої робота перерахованих генералів була визнана незадовільною. Тому їх і попросили написати заяви. Хто саме замінить вільні місця у військовому керівництві, поки що невідомо. Видання зазначає, що одна із запропонованих кандидатур на посаду командувача Сухопутними військами – командувач високомобільних десантними військами Михайло Забродський, але він відмовився від пропозиції.

Раніше стало відомо, що глава Міноборони Степан Полторак вирішив звільнити командувача Сухопутних військ ЗСУ, проте причину цього рішення в оборонному відомстві не вказали.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер