<

«Зливали» місця, де вручають повістки: на Волині заблокували телеграм-канал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:18 | 10.03.2023 / Новини / , , /
Перегляди
3129
/ 1 коментар

Кіберфахівці Служби безпеки у Волинській області заблокували телеграм-канал та чат-бот, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку.

Інтернет-ресурс повідомляв про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні, повідомляє Служба безпеки Волині.

Насамперед вони “зливали” актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Для збору відомостей про “локації” використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів.

Правоохоронці викрили адміністратора телеграм-каналу. Ним виявився лучанин, основною діяльність якого є створення телеграм-каналів та чат-ботів.

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які використовувалась для протиправної діяльності.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання йому запобіжного заходу.




один коментар
  1. СБУ шукає справи де попростіше. Де вхлопця нема десяткапрокурорів за плечима. СБУ не розбирається звідки у воєнкоматівських вертухаїв по три квартири. Адже там є склад злочину а тут нема. Тут – WEB 2.0 візкнувся з совком у вигляді воєнкомату і СБУ. Хочуть воювати проти інтернету? Можна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа