<

Злісних неплатників аліментів на Волині каратимуть суспільними роботами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:52 | 21.08.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Батьків, у яких борг по виплаті аліментів перевищив суму відповідних виплат за 6 місяців, каратимуть суспільними роботами.

Суспільно корисні роботи призначаються на підставі протоколу державного виконавця судом строком від 120 до 360 годин.

Зазначимо, що суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх  виконання порушнику нараховуватиметься плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

Боржник підлягає такій відповідальності, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Але, якщо ж такі аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то для притягнення боржника до адміністративної відповідальності заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за 3 місяці.  

За 7 місяців цього року судами Волині задоволено та винесено 388  постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді  суспільно корисних робіт. За результатами відпрацьованих боржниками годин стягнуто 256 572 тисяч гривень, які спрямовані на виплату аліментів.

Такі посилені заходи впливу на боржника є своєрідним стимулом  для недобросовісних батьків, щоб  сумлінно виконувати свій батьківський обов’язок.

Довідково: Суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка  ухиляється від сплати аліментів, оплачуваних робіт. Вид робіт визначає відповідний орган місцевого самоврядування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер