<

Зі Львова до Карпат запустили «Буковельський експрес‎»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:23 | 26.12.2021 / Новини / /
Перегляди
412
/ Коментарі відсутні

«Укрзалізниця» 25-го грудня запустила “Буковельський експрес” за маршрутом Львів – Ясіня – Львів.

Поїзд робитиме зупинки на станціях Івано-Франківськ, Яремче, Микуличин, Татарів, Ворохта та ін. Про це повідомляє Українська Правда.

Буковельський експрес” відправлятиметься зі Львова о 06:40 та прибуватиме на кінцеву станцію Ясіня о 12:25.

Експрес курсуватиме щодня з 25-го грудня 2021 року до 16-го січня 2022 року, крім 1-го та 4-го січня. Потім поїзд курсуватиме по п’ятницях, суботах та неділях.

“Новим поїздом пасажири можуть менш ніж за 5 годин доїхати до станції Татарів (Буковель), а далі автобусними шатлами за 20 хвилин до ГК “Буковель”.
Поїзд буде зручним для подорожей до найвідомішого водоспаду Пробій та Скель Довбуша, які знаходяться в Яремче; найдовшого села в Україні – Микуличин; до віадука у Ворохті, який збудовано у 1895 році, за часів Австро-Угорщини, та селища Ясіня Закарпатської області, звідки можна дістатися до мальовничої вершини гори Драгобрат”, йдеться у дописі.

На маршруті «Буковельского експреса» використовується сучасний дизель-поїзд ДПКр-3 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, який АТ «Укрзалізниця» придбано нещодавно в рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У складі дизель-поїзда 3 вагони – 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру, пристосований також для перевезення маломобільного населення.

Для проїзду залізничним транспортом пасажири повинні мати:

  • результат негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години,
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 (сертифікат про вакцинацію може бути або паперовий, або згенерований у застосунку «Дія»),
  • документ про одужання від коронавірусу SARS-CoV-2 (у застосунку «Дія»).

Експрес зручний для пасажирів, які подорожують з Києва та зворотно поїздом № 91/92 Київ — Львів — Київ. У разі відсутності місць на прями поїзди вони зможуть дістатися до Українських Карпат лише з однією зручною пересадкою. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок