<

Жителі прикордоння у парламенті: спростіть нам доступ до паїв!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:00 | 19.06.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь разом і представниками Поромівської та Рівненської об’єднаних громад, що на території Іваничівського та Любомльського районів, спільно виступили у стінах парламенту. Вони звернулися до представників держприкордонної служби, міністерства внутрішніх справ (МВС), спростити процес пересування жителів прикордонних територій у межах їхніх ОТГ.

«У квітні 2017-го МВС видало наказ, яким ускладнює пересування жителів на прикордонній території. Раніше ж люди мали безперешкодний доступ до своїх паїв, місць відпочинку, риболовлі на березі річки БУГ. Тепер, окрім документа, що посвідчує особу, обов’язково потрібно мати з собою й перепустку. Сільська місцевість, переважно люди старшого віку – для них така бюрократія ускладнює життя. З цього приводу ми сьогодні зустрілися і з представниками нацгвардії, прикордонної служби, щоб вони «пом’якшили» доступ людей до паїв. Це – у їхній компетенції», – розповів парламентар.

Підприємець із села Миловань Рівненської ОТГ  Володимир Поліщук пояснив, що на кордоні між Польщею і Україною зробили нейтральну смугу, що в деяких місцях протяжністю до 5 км.

«У цій нейтральній зоні є земельні паї, місця відпочинку, річка. Просимо перенести інженерно-технічні спорудження (ІТС) ближче до державного кордону, відповідно до замірів 1982 року», – сказав він.

Голова Поромівської ОТГ Євгеній Недищук розповів, що, аби отримати перепустку для жителів прикордонних територій, доводиться долати 10-12 кілометрів – до прикордонної застави. Тому не кожен мешканець може це зробити. «Звертаюся до прикордонної служби: вирішіть це питання на користь громадян. Нехай приїде інспектор і видасть у сільраді перепустки тим, хто їх потребує», – сказав керівник та подякував нардепу за активну підтримку.

Брифінгу передувала  спільна зустріч у кулуарах Верховної Ради із начальником та його заступником начальника управління прикордонної служби департаменту охорони державного кордону Сергієм Рябим і Володимиром Марчуком, керівником Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України Валерієм Курніковим.

Разом з представниками волинської делегації працювали помічники нардепа Ігор Торба та Андрій Бокоч.

Щоб питання зрушилося з «мертвої точки», Ігор Гузь скерує депутатський запит міністру внутрішніх справ, аби вивчили досвід імплементування наказу і спростили деякі моменти.

https://www.facebook.com/Guz.Igor/videos/1694434553971177/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок