<

Жителі маленьких міст платитимуть більше за газ – експерт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 19.05.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ціна на газ для населення буде залежати від регіону, де вони живуть.

Про це розповів екс-начальник Управління зі зв’язків з громадськістю НАК “Нафтогаз України”, незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський, – передає finance.ua.

“Тут буде досить цікаво. НКРЕКП прийняла рішення про фіксовану ставку для “Укртрансгазу”, тому, якщо брати в середньому, у нас виходить 8247 грн, якщо не помиляюся, але по факту за травень ціна на газ буде відрізнятися в залежності від кількості населення. У великих містах ціна на газ буде нижчою, а в маленьких містах, де споживачів менше і вони розташовані далі один від одного, там ціна буде вищою”, – заявив експерт.

За словами Землянського, в червні ситуація буде така ж.

“Там, по-перше, підвищиться ціна, вона вже буде становити, боюся помилитися, 8623 грн, і знову буде в межах 8% диференційованої. Десь буде буде нижча. Це, наприклад, Київ, Запоріжжя, Дніпро. А десь вища. Найдорожчий газ отримають споживачі “Миколаївгазу”, – додав Землянський.

Експерт пояснює таку ситуацію тим, що НАК “Нафтогаз” потрібно збільшувати фінансовий потік, так акумулювати кошти. У той час як держава самоусунулася від проведення соціальної політики.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок