<

Житель Локачинської громади, який підпалив 200 гектарів заказника, отримав умовне покарання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 24.03.2023 / Новини / , , /
Перегляди
757
/ коментарі 2

У Локачах райсуд призначив рік іспитового терміну 48-річному чоловікові, який спричинив масштабну пожежу в заказнику неподалік селища Локачі Володимирського району.

Як йдеться у вироку Локачинського райсуду, інцидент стався близько 16:30 28-го березня минулого року біля села Дорогиничі Локачинської громади, – пише Zaxid.net.

З невідомих причин Леонід С. підпалив сухий очерет, пожежа поширилась на 200 га. Палій підписав з прокурором угоду про визнання винуватості, відтак отримав несуворе покарання – рік умовного терміну.

Обвинувачений, перебуваючи на території гідрологічного заказника місцевого значення “Луга-Свинорийка”, вирішив підпалити очерет.

“Внаслідок підпалу на земельній ділянці площею 206,2 га, яка відноситься до території гідрологічного заказника місцевого значення “Луга-Свинорийка”, відбулося випалювання та знищення сухої водно-болотної рослинності. Локачинській ОТГ заподіяні збитки в розмірі 113,4 тис. грн”, – йдеться у вироку.

Про випадок того ж дня повідомляла Локачинська селищна рада. Через підпал загрозою масштабної пожежі було селище Локачі та очисні споруди. Втім, рятувальникам та місцевим мешканцям вдалось зупинити поширення полум’я.

Гідрологічний заказник отримав свій статус в 1993 році з метою збереження лучно-болотного масиву в середній та верхній течії річки Луга-Свинорийка

Того ж дня палія затримали. Зазначалось, що зловмисник при затриманні чинив опір правоохоронцям і навіть поранив одного з них ножем, але у вироку про це нічого не зазначено.

У лютому цього року обвинувачений Леонід С. підписав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суддя Олександра Безпятко на засіданні 21-го березня цю угоду затвердила. Відтак чоловіка визнали винним в умисному знищенні об’єктів природно-заповідного фонду. Йому призначили рік обмеження волі, але від відбування покарання звільнили, призначивши один рік іспитового терміну.

За проведення інженерно-екологічної експертизи чоловік повинен заплатити майже 8 тисяч гривень. Додамо, що наразі вирок не набрав законної сили, але оскільки сторони уклали угоду про визнання винуватості, то, ймовірно, апеляцію подавати не будуть.

Додамо, що гідрологічний заказник “Луга-Свинорийка” отримав статус в 1993 році, налічує понад 800 га площі. На території налічують 400 видів рослин та сто видів тварин, є навіть види з Червоної книги.




коментарів: 2
  1. Прокурор отримав хабар і суддя теж ,так ,що палій в слідуючий раз спалить Локачі і чхав він на закон ,коли такі дебільні органи в нашому правосудді .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер