<

Жительку Рівного та львів’янина з непідтвердженою підозрою на коронавірус виписали з лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 31.01.2020 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Львові 31-го січня 20-річного львів’янина, який повернувся з Китаю, і у якого медики не виявили коронавірус, виписали з лікарні. У Рівному виписали 22-річну дівчину, яка повернулася з Китаю.

Про це інформує Радіо Свобода.

“Він мав нежить, покашлював і був свідомий – повідомив батьків і його привезли в інфекційну лікарню у Львові. Студента обстежили, у нього навіть не було гарячки. У нього виявили метапневмовірус (з групи ГРВІ), він сьогодні щасливо виписаний додому”, – розповіла лікар-епідеміолог, експерт департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Тімко.

27-го січня чоловік, який навчається у Китаї, звернувся до лікарів із застудою, був шпиталізований на час проведення аналізів.

29-го січня був шпиталізований також 40-річний львів’яний, який відпочивав на острові Хайнянь, приїхав до Львова, де звернувся у поліклініку з симптомами нежиті. Його скерували в інфекційну лікарню на обстеження. Чоловік перебуває у спеціальному боксі.

“У чоловіка медики заперечили грип, респіраторні віруси ще діагностують. Але у нього були інші симптоми, аніж у попереднього пацієнта, – неприємні відчуття у грудній клітці при диханні, біль у горлі. Температура була 37,4. Він теж одужує і буде виписаний додому у найближчі дні”, – повідомила Наталія Тімко.

Проби і відібрані аналізи зі Львова направили у Центр громадського здоров’я МОЗ України.

У Рівному на карантин вклали до інфекційного боксу 22-річну дівчину, яка повернулася з Китаю, йдеться у ТСН о 16:45.

До лікарні вона звернулася сама, бо занедужала – у неї підвищилася температура, з’явилися нежить та кашель. Дівчина повідомила, що днями повернулася з Китаю. Тож її відразу доправили до інфекційної лікарні.

Оскільки тесту на коронавірус в Україні немає, вирішили піти методом виключення і взяли аналізи на грип та ГРВІ. Після їх результатів хвору, найімовірніше, випишуть, тим паче що вона вже почувається краще.

Ще один хворий, що днями повернувся з Китаю, ізольований до Львівської інфекційної лікарні. Чоловік теж вирішив звернутися до лікарів, коли занедужав. Імовірність коронавірусу у нього невисока, кажуть лікарі. Його теж уже готують до виписки.

Нагадаємо, кількість жертв коронавірусу в Китаї зросла до 170.

Відомо про перший випадок смерті від коронавірусу в столиці Китаю.

Хороші і погані новини про коронавірус. Що можемо зробити ми?

Заражень коронавірусом в Україні немає.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця